Prof. Dr. Tekalan adının verildiği okulun sezon açılışına katıldı

Fatih Üniversitesi Rektörü ve Uluslararası Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, kendi adını taşıyan okulun sezon açılışı için Me

Fatih Üniversitesi Rektörü ve Uluslararası Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, kendi adını taşıyan okulun sezon açılışı için Mersin'in Anamur ilçesine geldi.

Tekalan, Anamur'da Akdeniz Genç İşadamları ve Üreticileri Derneği'nin onuruna verdiği sabah kahvaltısında Anamurlu ve Bozyazılı İşadamları ile de bir araya geldi.

Programa Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Ören Belde Belediye Başkanı Aziz Doluoğlu ve işadamları katıldı.

Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, globalleşme sonucu küçülen dünyada kültürler arası etkileşimin fazlasıyla hissedildiğini belirterek dünyanın dört bir yanına açılan eğitim kuruluşları vesilesiyle Türk kültürünün dünyanın her tarafında sergilendiğini söyledi.

Tekalan, "Demir perde dediğimiz, duygu ve düşünce olarak dışarıya kapalı, insanlarla ilişkilere kapalı ülkeler var. Farklı ülkelere gittiğim zaman ben Türkiye'nin de dışarıya kapalı demir perde ülkesi olduğunu anladım. Gittiğimiz o insanlar bizi her yönüyle biliyorlar, tanıyorlar bizden bazı şeyler bekliyorlar ama biz kapalı kaldığımızdan ve ülke dışına çıkamadığımızdan dolayı sadece hayal aleminde bizi değişik yönleriyle düşünüyorlar. Eğitim gönüllüsü arkadaşlarımızın farklı ülkelere gitmesi ile o demir perde kırıldı." dedi.

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Şerif Ali Tekalan söyleşi programından sonra kendi ismi ile açılan Özel Tekalan İlköğretim Okulu'nun sezon açılışına katıldı.

Programda, okul korosu ve halk oyunları ekibi, okul şehrazat tiyatro ekibi gösterilerinin ardından 2009-2010 yılında İlköğretim 6,7,8 sınıflarda seviye belirleme sınavında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tekalan Koleji'nde verilen kokteylden sonra okul öğretmenleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Okul Müdürü Mustafa Eğilmez'e Fatih Üniversitesi armalı özel vazo hediye etti.

Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan Anamur'da tarihi yerleri gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.