ÖSYM KPSS sınav tarihleri belli oldu! ( KPSS 2010-2011)

İptal edilen ÖSYM KPSS sınav tarihleri belli oldu.2010-ÖSYM KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavı ne zaman yapılacak?

ÖSYM KPSS sınav tarihleri belli oldu! ( KPSS 2010-2011)
İptal edilen KPSS sınav tarihleri belli oldu.2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavı da 31 Ekim'de yapılacak.

KPSS'de kopya iddiaları sonrası iptal edilen Lisans Eğitim Bilimleri oturumu iptal edilen Tıpta Uzmanlık Sınavı ve yine iptal edilen Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın yapılacağı tarihler belirlendi.

Kopya iddiaları sonrası iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nın Eğitim Bilimleri bölümü 31 Ekim'de yapılacak. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada eğitim bilimleri sınavı 31 Ekim tarihinde yapılacağı belirtildi. Öte yandan yine ileri bir tarihe ertelenen Tıp Uzmanlık Sınavı (TUS) ise 5 Aralık tarihinde yapılacak.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM Başkanvekilliği’ne bilgisayar alanında uzman bir kişinin getirileceği yönündeki açıklamalarına karşılık tekstil mühendisi Prof. Dr. Ali Demir’in bu göreve getirilmesiyle ilgili olarak, “Kendisi mühendis, yetmez mi mühendislik formasyonu?” dedi

İlk açıklamasını Anadolu Ajansı’na yapan Demir, kopya iddiaları kapsamında iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Testi’nin en kısa sürede yapılacağını belirterek, “Adayların paniklemelerine gerek yok. Gelecekteki bütün sınavları zamanında, düzgün şekilde yapacağız” diye konuştu. ÖSYM’nin teknoloji ve bilgi güvenliği konusunda geri kalmış gözüktüğünü söyleyen Demir, “Teknolojiyi kullanarak bilgi güvenliğinin en ekstremini kullanmamız gerekir. Bu kaçınılmaz” dedi. Eğitim Bilimleri Testi dahil ertelenen 13 sınavla ilgili takvimin belirleneceğini kaydeden Demir, “Birinci önceliğimiz sınav takvimi olacak. Önce arkadaşlarla görüşüp kamuoyunu rahatsız etmeyecek şekilde sınav takvimini oluşturup uygulayacağız” diye konuştu. Demir, üniversitelerdeki boş kontenjanlara yapılacak ek yerleştirmede ise, “Bir miktar gecikme olabileceğini” kaydetti.

Demir, YÖK Genel Kurulu’nun dünkü toplantısında verilen öğle yemeği arasında YÖK üyeleriyle tanıştı. Özcan, toplantı çıkışında bir gazetecinin, “ÖSYM Başkanı’nı nasıl seçtiğiniz tartışılıyor. Matematik ve bilgisiyar konusunda uzman kişiler demiştiniz, ama kendisi tektsil mühendisi” sözleri üzerine, “Kendisi mühendis, yetmez mi mühendislik formasyonu?” dedi. Özcan, “KPSS ile ilgili soruşturmanın ne zaman biteceği” sorusunu da, “Bilmiyoruz. İki rapor daha gelecek” diye yanıtladı.