Lise Modasına Ayak Uyduramayan Öğrenciler Okula Alınmıyor

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bazı okulların üniformalarda her yıl değişiklik yapması velileri mağdur ediyor.

Gebze'deki liselerin çoğunda üniformalar her yıl değişirken, yeni kıyafet satın almayan öğrenciler okula sokulmuyor. Bu uygulamanın birçok okulda yapılması velilerin tepkisine sebep oluyor. Bütün üniformalar değişmese bile en az bir iki parçasının değişmesi, elbise almaya maddi gücü olmayan aileleri zor durumda bırakıyor. Bu uygulamaya tepki gösteren velililer, her sene yeni üniforma almakta zorlandıklarını belirterek, "Yeni üniforma almazsak çocuğumuz okula sokulmuyor. Böyle rezalet olmaz. Birilerinin para kazanması için bize mağdur ediyorlar. Baz ı okul müdürlerinin mağazalarla anlaştığı iddiaları ortalıkta dolaşıyor. Yetkililerin bu duruma el koymasını istiyoruz" diye konuştu.
Daha çok müdürü değişen okullarda görülen üniforma değişikliği okul müdürlerinin mağazalarla anlaşma yaptığı söylentilerine sebep oluyor. Bu sene üniforma değişikliği yapan okullar arasında Ahmet Parmaksız Kız Lisesi, Sarkuysan Lisesi, Plastikçiler Meslek Lisesi bulunurken, bu okulların dışında da bu tür değişiklikler yapan başka okullar olduğu öğrenildi.
Konuyla alakalı açıklama yapan Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan, "Okulların üniforma değişikliğini kendi kafalarına göre yapmaya yetkileri yok. Bizden habersiz bu tür değişikler yapılması söz konusu dahi olamaz. Mağdur olan aileler bize ulaşırsa gerekli işlemi yaparız" diye konuştu.