Fatmagül'ün Suçu Ne? RTÜK suskun kalacak mı?

İlk bölümüyle geçtiğimiz hafta izlenme rekorları kıran Fatmagül'ün suçu Ne dizisinde neler olacak? Askerden yeni gelen nışanlısıyla evlenme hayali kuran Fatmagül'ün hayatı tamammen değişiyor... İşte Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinin 2. bölüm fragmanı...

Mehveş Evin bugünkü yazısında kendi grubuna ait Kanal D'de yayınlanan Fatmagül'ün suçu ne? dizisindeki tecavüz sahnesini ağır dille eleştirdi, RTÜK'ü göreve çağırdı!

Tecavüze doymadınız mı?

“Fatmagül’ün Suçu Ne?”, tecavüzün ‘kötülükleri’ni sergilemekten ziyade tecavüzün normalleşmesine hizmet ediyor. Özellikle çocuklar için çok öğretici sahneler, tebrik ederim!

“Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisi, reyting rekoru kırarak sezona giriş yaptı. Tabii ki bu ‘büyük’ başarının sebebi, dizideki tecavüz sahnesiydi. Zaten dramatik olayları kanırtmaya bayılan Türk dizicileri, ellerine böyle malzeme geçmişken tabii ki sonuna kadar kullandı.

Ulusal kanalda yayınlanan bir dizide tecavüz sahnesi çok seyredilmesi hele ülkenin en güzel ve başarılı oyuncularından biri başroldeyse herhalde anlaşılır birşey. Bana göre değil çünkü “Beren Saat tecavüz sahnesinde nasıl oynamış?” sorusu hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Kaldı ki bu merakı hastalıklı buluyorum.

Hafta boyunca tecavüz sahnesi haberleri, tecavüz sahnesi tıkla indir’leriyle geçirdik. Hülya Avşar eksik olmadı tabii, hemen kariyerindeki bu muhteşem performansla bir karşılaştırma yaptı. Dizinin yönetmeni, tecavüz sahnesinin ‘zebahlara kadar’ sürdüğünü anlatarak iyice iştahımızı kabarttı.

Ya gerçek Fatmagül’ler...

Kimse gerçek Fatmagül’leri düşünmedi. Bu ülkede yüzbinlercesi bulunan, Can Dündar’ın acıklı bir şekilde hatırlattığı üzere ensest kurbanı kadınların ne hissedeceğini kimse hesaba katmadı.

RTÜK suskun kalacak mı?

Çünkü bütün mesele, vahşi reyting cangılında varolabilmek, birbirini yemek ve para kazanmaktan ibaret. Sosyal yaralara parmak basıp farkındalık yaratmak falan tamamen hikaye. Hele böyle bir medyanın hüküm sürdüğü iklimde, tecavüzün kötülüklerini gösteriyormuş gibi yaparken (İşte yürek burkan sahne!) pornografik malzemeye çevirir, beş bin tık daha alarak nemalanırsınız olur biter. Merak ediyorum, öpüşme sahnelerinde bile ‘Türk örf ve adetleri’ni öne sürerek sansürlemeye çalışan sayın RTÜK hazretleri başta olmak üzere, ülkede muhafazakar geçinenler suskun kalacak mı? Bir de hala kalkıp “sansüre karşıyım, her şey gösterilmeli” diyen sanatçı bozuntuları çıkmıyor mu, işte orada zurma zırt diyor... O zaman çocuklar ve ensest konusunu da sansürsüz biçimde yayınlayın. Bakalım reyting rekoru kıracak mı, kırmayacak mı?

Twitter yorumları

* Taktım şimdi Fatmagül’e yaa. Fatmagül’ün suçu ne? Cevap: TV rekortmeni olmak...
* Kanım çekildi o son tecavüz sahnesinde.
* Dizinin oyunculukları harikaydı.. Ama dizi moralimi bozdu
* Fatmagül’ün suçu sevgilisinin sözünü dinlemeyip gecenin köründe kız başına ordan oraya koşturması...
* Hadi Bihter’i anladık! Peki, Fatmagül’ün Suçu Ne ?
* Fatmagül’ün suçu ne daha önce de Hülya Avşar’ın oynadığı versiyon ile yayınlanmıştı.. Bu versiyon biraz daha değiştirilmiş..
* Suçunu buldum gece dışarı çıkmak. Şaka bi yana tecavüz sahnesi etkiledi...
* Muhteşem bi iş yapmışlar, sanırım bu sene sadece buna ve Öyle Bir Geçer Zaman ki’ye kitlenicem...
* Tecavüz sahnesi bütün midemi alt üst etti. Sinirden delirdim. Tebrikler çok gerçekçiydi...





FATMAGÜLÜN SUÇU NE 2. BÖLÜM FRAGMANI İZLE

FATMAGÜL'ÜN SUÇU NE? - İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BEREN SAAT ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ