Amerikan deviyle perakende baharat pazarında güç birliği yaptı

Amerikan baharat devi McCormik ile Ülker'in çatı kuruluşu Yıldız Holding yüzde 50-50 ortaklıkla yeni bir şirket kurmak için anlaşma imzaladı. Türkiye'

Amerikan baharat devi McCormik ile Ülker'in çatı kuruluşu Yıldız Holding yüzde 50-50 ortaklıkla yeni bir şirket kurmak için anlaşma imzaladı. Türkiye'de perakende baharatlar alanında faaliyet yürütecek şirketin kurulumu Rekabet Kurumu'nun onayının ardından yapılacak.

McCormick'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nden Sorumlu Başkanı Malcolm Swift konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yıldız Holding ile yapacağımız bu ortaklık baharat pazarı açısından büyük bir potansiyel sunan ve hızla gelişen Türkiye pazarında önemli bir oyuncu olma fırsatının yanı sıra, Avrupa pazarı için belirlediğimiz büyüme stratejisine de katkıda bulunuyor. McCormick'in baharatlar ve çeşnilik ürünler alanında inovasyon, üretim ve pazarlama tecrübesi ile Yıldız Holding'in bilinirliği yüksek markaları, dağıtım ağı gücü ve tecrübesi bir araya geldiğinde Türk baharat piyasasında lider bir şirket yapılandırmamız mümkün olacaktır." dedi.

Alanında tanınan, kendini kanıtlamış kuruluşlarla global ortaklıklar kurma stratejilerine değinen Yıldız Holding İş Geliştirme ve Ar-Ge Grubu Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen ise "Bu ortaklık anlaşmasını açıklamaktan ve Türkiye'de McCormick ile güçlerimizi birleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Şirketlerimiz arasında kuvvetli ve stratejik bir uyum var. Bu uyumun hem yeni kurulacak şirketimiz hem de müşterilerimiz açısından önemli fırsatlar oluşturacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni ortaklar, hem McCormick'in hem de Yıldız Holding'in gelişen dünya trendleri bağlamında öncü rolüne vurgu yaptı. Yeni kurulacak şirketin büyüme potansiyeline çok güvendiklerinin altını çizdi.