Kılıçdaroğlu, Mersin'de Başbakan Erdoğan ile tartışan çiftçinin ailesini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tartıştığı çiftçi Kemal Öncel'in annesi Ümmühan Öncel ve ba

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tartıştığı çiftçi Kemal Öncel'in annesi Ümmühan Öncel ve babası Halil İbrahim Öncel'i ziyaret etti.

Mersin'in Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçelerinde mitinglere katılan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile aralarında geçen, "Ananı da al git" tartışması ile Türkiye gündemine oturan Kemal Öncel'in Mezitli İlçesi Kuyuluk Beldesinde bulunan evine geldi.

Burada Kemal Öncel'in annesi Ümmühan Öncel'in eline öpen Kılıçdaroğlu, baba Halil İbrahim Öncel ile sohbet etti. Ümmühan Öncel'in sağlık sorunları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, biraz sohbet etmek için geldiğini söyledi,

Mersin'de önceki yıl bir olay yaşandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan buraya geldiğinde bir çiftçi arkadaşımıza bizim geleneklerimize hiç de uymayan bir söylem bulundu. Ben de o çiftçi arkadaşımızın annesini ziyaret ettim. Elini öptüm. Sağlığı biraz sorunlu. Doktora gidip gitmediğini sordum. Doktora gidiyormuş. Umuyorum sağlığına kavuşur. Kendisinin sağlığına kavuşması bizim en büyük mutluluğumuzdur. Ayrıca bu vesile ile amca ile de tanıştık. Çok da mutlu olduk." dedi.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Baba Öncel ise bugüne kadar hiç CHP'ye oy atmadığını ancak Kılıçdaroğlu'na oy atacağını söyledi. Kendisine çok ağır bedeller ödettirdiğini belirten Kemal Öncel ise Kılıçdaroğlu'na sayın başbakan diye hitap ederek memnuniyetini dile getirdi.

Öncel, "Ben Türkiye Devleti'nin başbakanına bir feryatta bulunmak istemiştim. Ben Türkiye Cumhuriyetinin başbakanı ile konuştuğumu zannetmiştim. Ama ne yazık ki muhterem zat terbiye memurluğunu tercih etti. Benim devletin bana nasıl başbakana böyle davranırsın diye hesap sormayı yeğledi." dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıldığı sırada tekrar Ümmühan Öncel'in eline öperken, anne Öncel, "Herkesin annesi var. Ne demek ananı da al git demek. Yakıştıramadım ben bunu bir başbakana. Yakışmıyor." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu daha sonra Mersin merkezde yapacağı miting alanına hareket etti.