Yıldız: 'Hayır'lar Yanımızda' Kayseri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Artık Evet'iyle, Hayır'ıyla bütün vatandaşlarımıza hitap edecek bu anayasa değişikliği onaylandı' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Artık Evet'iyle, Hayır'ıyla bütün vatandaşlarımıza hitap edecek bu anayasa değişikliği onaylandı' dedi.
Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nda parti yöneticileri ve milletvekilleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında halk oylaması sonuçlarını değerlendirdi.
Türkiye'nin geleceğinde 'son derece kalın çizgilerle iz bırakacak' bir halk oylaması yapıldığını ifade eden Yıldız, çıkan sonuçların hayırlı, uğurlu olması dileğinde bulundu.
Çıkan sonucun yalnızca AK Parti'nin zaferi olmadığını, 'evet' oylarının sağduyusuna, sezgilerine ve basiretine güvendikleri tüm vatandaşlardan aldıkları 'Evet'ler olduğunu dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:
'Hayır'lar, bugün saat 17.00'ye kadar karşımızdaydı, şu anda yanımızdalar. Artık Evet'iyle Hayır'ıyla bütün vatandaşlarımıza hitap edecek bu anayasa değişikliğinin onaylanmış olduğunu belirtebiliriz. Bundan sonra 'Evet' ve 'Hayır' ayırımı yoktur. Tatlı bir yarış sonucu Türkiye'nin gelişmesi yönünde Evet oyu kullanıldı. Şu an itibariyle evet oranı, Türkiye'de yüzde 58-59, Kayseri'de yüzde 73-74 seviyesinde. Bu sonuçlar değişebilir. Evet'e destek veren ülkücü kardeşlerimize, Büyük Birlik Partisi'ne, MHP ve CHP'nin tabanındaki sağduyulu kardeşlerimize, sivil toplum örgütlerine, kanaat önderlerine, aydınlara, sanatçılara varıncaya kadar toplumun her kademesindeki insanlarımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin huzuruna, büyümesine, gelişmesine sağladıkları katkı için Evet diyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hayır diyenler de yanımızda. Bunun bir kutuplaşmaya neden olmayacağını, referandumun bir kültür ve demokrasinin temel bir alışkanlığı olduğunun altını çizdik.'
İnsanların daha çok demokrasiyi katılımı hissettikçe katılım oranının artacağına inandıklarını vurgulayan Bakan Yıldız, bu referandumun, bu kültürün yerleşmesi açısından da son derece faydalı olduğunu dile getirdi.
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da, bu sonucun sadece kendilerinin başarısı olmadığını, insanların dualarının da bu başarıya katkı sağladığını belirtti.
Soğuk savaş şartlarında bireyin devlet için var olduğu anlayışının hakim olduğu dönemde hazırlanan anayasanın değiştirilmesi için yola çıktıklarını ifade eden Yakut, özverili çalışmayla bu amaçlarına ulaştıklarını belirtti.

12.09.2010 20:32:50