Sorgun'a 3 Yeni Hzmet Aracı Alındı

Yozgat'ın Sorgun İlçe Belediyesi yeni aldığı 3 aracı düzenlediği programla halka ve basın mensuplarına tanıttı.

Belediye meydanında yapılan programa Ak Parti Gurup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Ak Parti İlçe Başkanı Oktay Rıfat Yılmaz, Sorgun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kablan, basın mensupları ve vatandaşları katıldı.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, belediye bünyesine bu sene 9 yeni araç kattıklarını belirterek, "Bu yıl belediyemize 2 tane çöp arabası, 3 tane itfaiye aracı, bir cenaze aracı, bir kepçe ve bir tane otobüs olmak üzere toplam 9 araç yeni araç takviye ettik. Bunlardan otobüs daha önce elimize ulaştı yalnız çıkan arıza nedeniyle geri iade ettik. Yeniden ihalesi yapılıp başka bir otobüs alacağız. Şimdi de 2 Çöp aracı, 1 kepçe olmak üzere 3 yeni araç daha belediyemize hizmet vermek üzere tahsis ettik" dedi.
Alınan 2 çöp aracının birinin Başbakanlık tarafından verildiğini ifade eden Şimşek, "Başbakanlık 50 tane büyük çöp aracını başarılı olan belediyelere verdi. Sorgun Belediyesi olarak Türkiye genelinde bu 50 belediyenin içerisine girdik. Bu sebeple de Başbakanlık başarımızdan dolayı bu büyük çöp aracını Sorgun Belediyesine tahsis etti. İnşallah temizlik işleri bundan sonra aksamadan yürüyecek" diye konuştu.
Araçlar hakkında bilgiler veren Şimşek, "Kepçemiz 132 miyara mal oldu. Fakat ekstradan 18 milyara kırıcı aldık. Yani toplamda kepçemiz 150 milyara gelmiş oldu. Küçük çöp aracımızı 7+1 ton kapasitelidir. Onuna fiyatı 91 milyar. Büyük çöp aracımız da Ford 14+1 kapasiteli 135 milyar. İnşallah ilçemiz için hayırlı olur" dedi.
Ak Parti Gurup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ise, " Sayın Belediye Başkanımıza bu güzel araçları ilçemize kazandırdığı için teşekkür ederim. Burada önemli olan Sorgun'un Türkiye genelinde ilk 50 ye girerek bu temizlik aracını almasıdır. Bu bir başarıdır. Ben inanıyorum ki Sorgun Belediyesi başarılarına devam edecek ve başka ödülleri hem Sayın Başbakanımızdan hem de Sorgun insanımızdan alacaktır. " dedi.