AK Partili İnal: 12 Eylül Anayasası'nın bir cümlesi dahi değişse desteklenmelidir

AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal, referanduma sunulan anayasa değişiklik paketinin bir hak arama ve hesap sorma paketi olduğunu belirterek, hak

AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal, referanduma sunulan anayasa değişiklik paketinin bir hak arama ve hesap sorma paketi olduğunu belirterek, haksızlığa uğrayan herkesin bu pakete destek vermesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal, 12 Eylül'de referanduma sunulacak anayasa değişikliği paketine destek çalışmaları kapsamında değişik kurum ve kuruluşlara gerçekleştirdiği ziyaretleri sürdürüyor. Ziyaretlerinde anayasa değişiklik paketinin önemine değinen İnal, anayasa değişiklik paketinin bir hak arama ve hesap sorma paketi olduğunu ifade etti. İnal, haksızlığa uğrayan herkesin bu pakete destek vermesi gerektiğine dikkat çekti. Son 30 yılda en çok bölge halkının antidemokratik insanlık dışı uygulamalardan, işkence ve faili meçhullerden, fişlemeden acı çektiğini belirten İnal, "Referanduma sunulan anayasa değişiklik paketi, 12 Eylül anayasasının bir cümlesi hatta bir kelimesi değiştiriyorsa, askeri vesayetin bir paragrafını değiştiriyorsa alkışlanmalıdır." dedi.

BDP'nin aldığı boykot kararını da değerlendiren İnal, "İnsan hakları ve özgürlüklerin genişletilmesini arzulayan bölge halkının, oyunu kullanmaya kalkışan vatandaşın özgür iradesini engellemeye kimsenin hakkı yoktur. İnsanların hür iradesine ipotek koyma bölge insanını fazlasıyla rahatsız edecektir. Bölge halkı bunu kabullenmeyecektir." diye konuştu.