Yamaç paraşütü şampiyonasında derece yapan sporcular ödüllerini aldı

Kayseri'nin Talas Belediyesi tarafından bu yıl 1-7 Ağustos tarihleri arasında ilk kez düzenlenen Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası görkemli bir kapanış t

Kayseri'nin Talas Belediyesi tarafından bu yıl 1-7 Ağustos tarihleri arasında ilk kez düzenlenen Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi.

Okutan Kültür Evi'ndeki kapanış töreninde Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ın verdiği kapanış yemeği ve ödül törenine, İl Genel Meclis Başkanı Sadettin Aydın, Talas Kaymakamı Salih Bıçak, Hava Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Ozan Çetiner, THK Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez, Ak Parti Talas İlçe Başkanı Faruk Karakaya, Meteoroloji Bölge Müdürü Ziya Çolak ve pilotlar katıldı.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım yaptığı konuşmada kazasız belasız bir organizasyonu geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Yıldırım, "Hava sporlarının bütün branşlarında iddialıyız. Havacılığı seviyoruz. Üzerimize düşen ne varsa yapmak istiyoruz. Bizler şehrimizi markalaştırırken sporu, turizmi, sanayiyi göz önünde bulunduruyoruz. Talas'ın tarihi ve turizm alanında gelişimi hava sporlarıyla daha da güzelleşiyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde Ali Dağı'nda Ahmet Büryani hazretlerinin havada uçtuğu yazıyor. Ali Dağı'nda yüzyıllar önce bu değerlerin varlığı biliniyor. Önümüzdeki yıl yine Ali Dağı kupası ve 2012 Avrupa Yelkenkanat test kupasını gerçekleştireceğiz. Model uçak pistimizi tamamladık, yakında sporseverlerimizin kullanımına açıyoruz. Organizasyona emeği geçen pilotlarımıza ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmaya katılan profesyonel pilotlar, organizasyonun çok başarılı olduğunu belirterek Talas Belediye başkanı Rifat Yıldırım'a teşekkürlerini ilettiler. Hava Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Ozan Çetiner kürsüde yaptığı konuşmada federasyonun oluşumunu yeni tamamladığını belirterek, Kayseri'de yapılan Ali Dağı kupasını özveriyle hazırlayan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve federasyon adına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ali Dağı Kupası'nda dereceye giren pilotlara ödülleri verildi. Dereceler ise şöyle; Genel klasmanda 3. Ziya Hacıalioğlu, 2. Semih Sayır, 1. Hakan Ertem; bayanlar kategorisinde 3. Yumi Hashimoto, 2. Nao Takada, 1.Ayşe Bayrak; takımlarda 3.Kawachi, 2. Albatros, 1. Vıp Flyers dereceye girdi.

Türkiye şampiyonlarının da belirlendiği yarışmada: Genel klasmanda 3.Ziya Hacıalioğlu, 2.Yurdaer Etike, 1. Semih Sayır; bayanlar kategorisinde 3. Yasemin Yılmaz, 2. Sibel Öztürk Akçalar, 1. Ayşe Bayrak; takımlarda 3. Canhavk, 2. Albatros ve 1. İstanbul Serbest Uçuş Kulubü ödüllerini aldılar.