Jaja, Trabzon'da

Trabzonspor, Ukrayna'nın FC Metalist Kharkiv takımında forma giyen Brezilyalı oyuncu Jackson Avelino Coel...


Trabzonspor, Ukrayna'nın FC Metalist Kharkiv takımında forma giyen Brezilyalı oyuncu Jackson Avelino Coelho Jaja'yı transfer etti.
Başkan Sadri Şener'in dün Genel Sayman Mahmut Aksu ile birlikte Ukrayna'da 24 yaşındaki golcü oyuncuya dört yıllık sözleşme imzalattığı bildirildi.
28 Şubat 1986'da Brezilya'nın Ipatinga kentinde dünyaya gelen ve futbola America MG takımının altyapısında başlayan Jaja, daha sonra Hollanda'nın Feyenoord takımında forma giydi ve buradan transfer olduğu Westerlo'da 30 maçta 11 gol attı.
2006-2007 sezonunda İspanya'nın Getafe takımına transfer olan oyuncu, yine kiralık olarak Flamengo, Racing Genk ve Westerlo'da oynadı ve son olarak 2008 yılında Metalist Kharkiv'e transfer oldu.
1.89 metre boyundaki forvet oyuncu bu takımda 76 maçta 40 gole ulaşırken, 2008 yılında oynanan UEFA Kupası maçında Beşiktaş'a attığı golle Türk futbolseverlerin hafızasında yer etti.
Akşam saatlerinde Başkan Şener ile birlikte İstanbul'a gelen Jaja, Trabzonspor'un, Bursaspor ile oynadığı Süper Kupa finalini izledi.

'Düşünmeden geldim'
Süper Kupa finalini tribünden izleyen Trabzonspor'un yeni transferi Jaja, bordo-mavili takımı daha önceden tanıdığını, teklif gelince de hiç düşünmeden hemen kabul ettiğini söyledi. Brezilyalı futbolcu takımı iyi bulduğunu belirterek "Ben de katkı sağlamak için buradayım. Takım için her şeyin en iyisini vereceğim" dedi. Teofilo ve Alanzinho'yu beğendiğini kaydeden Jaja, "Trabzonspor mükemmel bir taraftara sahip. Bu taraftarla oynamak güzel olacak" diye konuştu. Jaja, Beşiktaş karşısında attığı golün hatırlatılması üzerine "Umarım bu tip golleri burada da atacağım" ifadesini kullandı.