2.değirmen Şöleni, Selahattin Alpay Konseriyle Renklendi

Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı Beydeğirmeni Köyü'nde 2

2.değirmen Şöleni, Selahattin Alpay Konseriyle Renklendi
Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı Beydeğirmeni Köyü'nde 2. Değirmen Şöleni düzenlendi. Şölene katılan AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, "Suşehri İlçesi'ne ve köylerine hizmette sınır tanımadık" dedi.
Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı Beydeğirmeni Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından bu yıl 2. düzenlenen şölen coşku içerisinde kutlandı. Beydeğirmeni Köyü İlköğretim Okulu önünde düzenlenen şölene AK Parti milletvekili Selami uzun, Suşehri AK Parti ilçe Başkanı Rüstem Yüce ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Akıncılar Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Suşehri İstanbul Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Celal Deniz, Çataloluk Belediye Başkanı Ercan Güleç, Sivas Dernekler Federasyonu Başkanı Zeki Bulut, Suşehri Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Nazif Karkın, Suşehri Büyük Birlik Partisi Başkanı Nuh Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şölenin açılış konuşmasını yapan Beydeğirmeni Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Erdem Bayraklı "Derneğimizi kurduğumuz günden bu güne dek bizlere her zaman daha ileriye diyen ağabeylerimizin desteğiyle şölenimizde gurbet hasreti çekenleri bir araya getirmekten çok mutlu olduk. Derneğimiz İstanbul'da ve vadide birçok faaliyetlere destek vermiştir ve vermeye de devam edecektir. İkincisini düzenlediğimiz değirmen şölenimizi bundan sonraki yıllarda daha organize ve profesyonel olarak yapacağız" dedi.
Şölene katılan protokol üyeleri, tek tek selamlama konuşmalarını yaparken Sivas Ak Parti Milletvekili Selami Uzun yaptığı konuşmada "Vadinin gözbebeği olan Suşehri ilçemiz ve köylerine hizmette sınır tanımadık. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ve birçok alanda vilayet olacak şekilde alt yapısını yaptığımız Suşehri İlçemiz her geçen gün gelişmekte ve büyümekte. Bu doğrultuda geminbeline tünel yapıyoruz. Doğuya açılan kapı Suşehri'nden geçecek. Ancak iş adamlarımıza sesleniyorum, her şey devletin imkanlarıyla olmaz. Göçü engellemek için genç nüfusu Suşehri'nde tutmak için buralara küçük çaplıda olsa iş sahaları açıp gençlerimizi buralarda yetiştirmeliyiz. Bu sayede Suşehri ve köyleri daha çok kalkınacaktır" şeklinde konuştu.
Şölende yapılan Ağa'lık seçiminde getirilen koçun açık artırmasında, açık artırmayı 7 bin TL vererek Aygün Linens Firması Sahibi Nüfer Aygül isimli iş adamı kazandı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan sanatçılar Ercan Bayraklı ve Zahide Özdemir vatandaşları coşturdu. Finalde sahne alan Selahattin Alpay seslendirdiği bir birinden güzel türküleriyle kendini dinleyen konuklara hoşça vakit geçirtti.
Gecede Sivas Ak Parti Milletvekili Selami Uzun vatandaşlarla halay çekerken, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel'e, Beydeğirmeni Köyü Derneği tarafından hazırlanan plaket takdim edildi.