Sahte külçe altın dolandırıcısına suçüstü (Özel)

İstanbul'da sahte külçe altınlarla Kapalıçarşı esnafını dolandıran 1 kişi, Güven Timleri'nin dikkatli takibi sonucu suçüstü yakalandı. Yakalanan şahsı

İstanbul'da sahte külçe altınlarla Kapalıçarşı esnafını dolandıran 1 kişi, Güven Timleri'nin dikkatli takibi sonucu suçüstü yakalandı. Yakalanan şahsın üzerinden çıkan külçe altınlarda orijinal ürün numarası bulunduğu, ancak altınların sahte olduğu anlaşıldı. Külçe altınlara el konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Bedrettin Yedek isimli şahıs, Kapalıçarşı esnafınca bilinen ayar evlerinden rapor numarası alınarak orijinal diye tasdik edilen sahte külçe altınları Kapalıçarşı'daki kuyumculara götürerek sattı. Üzerinde ayar evlerinden alınmış rapor numarası bulunduğu için orijinalliğinden şüphe duymadıkları külçe altınları alan bir esnaf, daha sonra aldığı ürünü incelediğinde sahte olduğunu fark etti. Halkın arasına karışarak suçla mücadele eden Güven Timleri, Kapalıçarşı esnafından aldığı bilgiler doğrultusunda sahte altınla piyasayı dolandıran şahsı yakalamak için çalışmalara başladı. İlk olarak dolandırılan kuyumcu dükkanının güvenlik kamerasından şahsın eşgali belirlendi. Daha sonra şahsın fotoğraflarının Kapalıçarşı esnafına dağıtılarak esnafın bilinçlenmesi sağlandı. Bir süre sonra tekrar ortaya çıkan Bedrettin Yedek, yine Kapalıçarşı'da bir kuyumcuya girerek elindeki rapor numaralı sahte külçe altını satmaya çalıştı. Ancak dükkan sahibi elindeki fotoğraftan şahsı tanıyınca polise haber verdi. Hızla olay yerine intikal eden Güven Timleri, Bedrettin Yedek'i kıskıvrak yakaladı.

Yaklaşık 6 bin lira değerindeki sahte külçe altınlardan satın alarak dolandırılan 3 kuyumcu ile, kendilerinden izinsiz bir şekilde altınlara orijinal diye rapor numarası verildiğini belirten bir ayar evi sahibi, Bedrettin Yedek'ten şikayetçi oldu. Yedek, gözaltına alındı.