Medya gelecekte nasıl örgütlenecek?

İnternet'e karşı basılı medyanın gücü giderek azalırken Time dergisi büyük bir yatırımla bu kaderi değiştirmeye karar verdi. İşte geleceğin basılı medyası.

Medya gelecekte nasıl örgütlenecek?
Kamuyoyu üzerinde büyük bir yönlendirme gücü olan medya yavaş yavaş tahtını internet sitelerine bırakmaya başladı. Okuyucular sürekli güncel olan haber sitelerini, haftalık dergiler ve günlük gazetelere karşı daha çok tercih ediyor.

İNTERNET GAZETELERİN GÜCÜNÜ AZALTMAYA BAŞLADI


Web sitelerinin bu yükselişini sağlayan bir başka neden ise içeriklerinin ücretsiz olması. Birkaç yıl önce gazeteler, bu durumu önemsemezken şu anda medya patronları bile internet sitelerine karşı önlem alınması gerektiğini düşünüyor. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net yazılı basının geçireceği bu değişimi bir makalesiyle ele aldı.

MEDYA BARONU NE DEDİ?


Rupert Murdoch bu konudaki en acımasız ve ciddi adımları atmıştı. Dünyanın en büyük medya baronu olan Murdoch, sahip olduğu onlarca gazete ve derginin web içeriklerini ücretli olarak paylaşacağını belirtmişti.

Ancak Murdoch'ın aklındaki sistem gerçekleştirelemeyecek kadar eski kafalı. Geçtiğimiz aylarda Google'a kafayı takan medya baronu, ünlü arama motoruna savaş açmıştı.

MURDOCD HERŞEYİN ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYOR


Google News hizmetinde yayınlanan içeriklere arama motorunun para ödemediğini belirtten Murdoch, bu durum düzelmezse sahip olduğu yüzlerce web sitesine sınır koyacağını açıklamıştı.

The Simsons'ın yayınladığı Fox kanalına da sahip olan medyanın yaşlı kurdu bu sayede Google aramalarında Homer Simpson'la ilgili sonuçların bile çıkmasını engelleyecekti. Ülkelere meydan okuyan Google, Murdoch'un bu tehditlerinde geri adım attı ve medya baronun şirketlerine ait haberlere telif ödemeye başladı.

Ancak medya patronu bu tutumu nedeniyle internet'in mizah kaynaklarından biri haline geldi.