Amanoslar'da Ölü Ele Geçirilen Teröristler

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın "temizleyin" dediği Amanoslar'da, terör saldırılarıyla sık sık gündeme gelen özel bir maden ocağında özel güvenlik görevlileri ve askerlerin öldürdüğü PKK'lıların görüntüleri ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın "temizleyin" dediği Amanoslar'da, terör saldırılarıyla sık sık gündeme gelen özel bir maden ocağında özel güvenlik görevlileri ve askerlerin öldürdüğü PKK'lıların görüntüleri ortaya çıktı.
Kisecik köyü kırsalı Amanos Dağlarındaki özel bir maden ocağı şirketinde, 29 Mayıs 2010'da meydana gelen 1 özel güvenlik görevlisinin şehit olduğu ve 2 özel güvenlik görevlisinin çatışmada yaralandığı saldırıda özel güvenlik görevlileri tarafından görüntülenmiş öldürülen PKK'lının görüntüleri ortaya çıktı.
Çıkan çatışmada, özel güvenlik görevlisi Mustafa Dolumay şehit olmuş, aynı çatışmada güvenlik görevlileri Sabri Pekmez ağır olarak yaralanmış ve Hüseyin Saraç da ayakta tedavi edilmişti.
Bu arada 2008 yılında yine aynı maden ocağında hainlerin saldırılarına karşılık veren askerlerin öldürdüğü kod adı Hamza, asıl adı Serkan T. olan PKK'lı teröristin de görüntüleri ortaya çıktı. Aynı tarihlerde maden ocağına 8 kilometre uzaklıkta jandarmanın karşılık verdiği çatışmada, kod adı Hamza, asıl adı Serkan T. olan PKK'lı terörist öldürüldü.
2007 yılında kurulan ve ilk olarak 2007 yılında terör saldırısıyla karşı karşıya kalan maden ocağının bütün araçları PKK'lı teröristlerce yakılmıştı. Daha sonra 2008 yılında yine terör saldırısına uğrayan maden ocağında, teröristler bu kez özel güvenlik görevlileriyle çatıştı. Aynı maden ocağında, 29 Mayıs 2010'da hainlerin saldırısına karşılık veren 1 özel güvenlik görevlisi şehit oldu ve biri ağır 2 özel güvenlik görevlisi de yaralandı. Son olarak 31 Temmuz 2010'da aynı maden ocağına yine taciz ateşi
açılmıştı. Güvenlik görevlileri de teröristlerin taciz ateşine karşılık vererek saldırıyı püskürtmüştü.
(AS-AK-HO-Y)