Öğretim Elemanları Aso Organize Sanayi Bölgesini Ziyaret Etti

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıza Gürbüz ve beraberindeki heyet, Ankara Sanayi Odası (ASO) Organize Sanayi Bölgesi'nde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Öğretim Elemanları Aso Organize Sanayi Bölgesini Ziyaret Etti
İNTES Eğitim Merkezi, Erkunt Eğitim Merkezi, HİDROMEK ve Aksan Kardan Ltd. firmalarını ziyaret eden Gürbüz ve beraberindeki 12 öğretim elemanı, gerçekleştirilmesi muhtemel işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu. İlk olarak Erkunt Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden heyet, Merkez Müdürü'nden Eğitim merkezinde yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı. Daha sonra atölyeler, laboratuvarlar ile üniversitenin de ortağı olduğu, Endüstriyel Otomasyon Merkezi gezildi.
Merkez Sorumlusu Atalay Çiçek, 2002 yılından günümüze kadar merkezde yürütülen çalışmalar ve gelecekte planlanan projeler hakkında bir sunum yaptı ve soruları cevaplandırdı. Erkunt Eğitim Merkezi'nden sonra Yol-İş Sendikası ve inşaat alanında faaliyet gösteren önemli firmaların işbirliği ile kurulan INTES Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden heyet, Merkez Müdürü Sermet Erdoğan tarafından merkezin çalışmaları hakkında bilgilendirildi ve daha sonra eğitim merkezinde kurulan atölye ve laboratuvarlar gezildi.
Daha sonra HİDROMEK firmasını ziyaret eden heyete, firmanın Eğitim Sorumlusu Hayri Akguş tarafından yapılan yeni çalışmalar hakkında bilgi verildi. Gezi sonunda firma sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt'u ziyaret eden heyet, mesleki eğitim ve sanayi-eğitim kurumları arasında işbirliğini içeren konularda görüşmeler yaptı.
Hasan Basri Bozkurt, kaliteli ara eleman bulmakta zorlandıklarını ve bu konuda her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade etti. Sanayicinin en önemli sorunlarının başında bilgisayarla tasarım yapabilen ve tasarlanan ürünleri üretebilecek yeterlilikte eleman eksikliği olduğunu söyleyen Bozkurt, bu konunun üzerinde önemle durulması gerektiğini de sözlerine ekledi. Heyet son olarak Aksan Shaft firmasını ziyaret etti. Firma Üretim Müdürü Muharrem Oğuz, heyete Aksan Kardan Firması'nın ürünleri hakkında
genel bilgi verdikten sonra üretim hattını gezdirerek her aşamada yapılan işlemler hakkında bilgi verdi.
Ziyaretler sonunda öğretim elemanlarının ziyaret edilen eğitim merkezlerinde kısa süreli eğitimlere katılarak sanayi tecrübelerini geliştirme konusunda ön görüşmeler yapılırken, HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt ve Aksan Kardan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Erdoğan'ın katılımıyla 2010-2011 eğitim öğretim yılında meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik bir toplantının düzenlenmesi ve çeşitli projelerde işbirliği konusunda araştırma yapılması kararlaştırıldı.