Diyarbakır'daki Tek Kişilik Açlık Grevi 5. Gününde

Diyarbakır'da İnsan ve Erdem Hareketi Başkanı Ahmet Ay'ın 5 gün önce, artan çatışmalı ortama dikkat çekmek ve çatışmaların son bulması için tek başına başlattığı açlık grevi devam ediyor

Diyarbakır'daki Tek Kişilik Açlık Grevi 5. Gününde
Diyarbakır'da İnsan ve Erdem Hareketi Başkanı Ahmet Ay'ın 5 gün önce, artan çatışmalı ortama dikkat çekmek ve çatışmaların son bulması için tek başına başlattığı açlık grevi devam ediyor. Bazı sivil toplum kuruluşları (STK) Ay'ı ziyaret ederek destek açıklamaları yaptı.
Günü pankartlarla birlikte surların altında geçiren Ahmet Ay, çatışmaların durmaması halinde açlık grevini ölüm orucuna da çevirebileceğini belirtirken, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri Ay'a destek ziyaretinde bulundu. STK'lar adına Dicle Fırat Diyalog Grubu'ndan Muhittin Batmanlı bir açıklama yaptı. Batmanlı, Ahmet Ay'ın başlattığı açlık grevine destek verdiklerini dile getirerek, "İster polis, ister asker, ister PKK veya vatandaş olsun, evine ateş düşenler ancak bu acı ve kederi bilirler.
Bizler bu şiddet ortamını oluşturan güçlerin Ergenekon ve benzeri oluşumlarda birleştiğine inanıyoruz. Savaş ve şiddet taraftarı olmayan bütün kesimleri ortak insiyatifler çatısı altında bütünleşmeye, tek yumuruk, tek ses olmaya davet ediyoruz. Şahin kesimlerine karşı güvercin kesimlerinin birleşme zamanıdır. İnegöl ve Dörtyol'da çıkan olayları, Batman'da yola mayın döşeyerek eski HEP İl Başkanı Salih Özdemir ve kardeşleri ile Batman eski Baro Başkanı Sedat Özevin'in öldürülmesine sebep olanları ve
Erzincan'a giden trenin bombalanması olayını yapan zihniyeti kim olursa olsun nefretle kınıyoruz" dedi.
Batmanlı, "Kürt ve Türk çocuklarının ölmesini istemiyouz. Asker oğullarımızdır, polis insanımızdır, PKK'lılar çocuklarımızdır, ey polis anneleri, ey asker anneleri, ey PKK anneleri, ey Kürt ve Türk anneleri, ey Türkiyelilerin anneleri el ele verin. Yüreği yanan anneler omuz omuza verin ki bundan sonra başka çocuklarımız ölmesin. Başka analar ağlamasın" diye konuştu.
Batmanlı, "Silahsız Türk ve Kürt mahallelerine saldırıların devam etmesi halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Birleşmiş Milletler (BM) ve benzeri kuruluşlarda dava açacağız" ifadelerini kullandı.