Çankaya Belediyesi Barış Gününde Savaşa 'Hayır' Diyecek

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında, Sakarya Caddesi'nde basın toplantısı düzenleyecek

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında, Sakarya Caddesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. Saat 10.00'da yapılacak toplantı sonrası saat 11.30'da Sakarya Caddesi'nde sanatçı Mehmet Özer'in fotoğraflarından oluşan serginin açılışını yapacak.
Bu arada, saat 18.30'da Çankaya Belediyesi Galeri Kara'da "Barış, Sanat ve Dünya" konulu sergi açılacak. Burcu Öztürk, Ceren Ay, Erdal Demir, Hüsnü Dokak, Tansel Türkdoğan gibi pek çok sanatçının çalışmalarının yer alacağı sergi, 23 Eylül 2010 tarihine kadar gezilebilecek.
3 Eylül 2010 tarihinde ise Devrimci 78'liler Federasyonu'nun Çankaya Belediyesi ile birlikte düzenlediği "12 Eylül Utanç Müzesi" sergisi açılacak.
12 Eylül darbesinin 30. yılında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açılacak sergi, 15 Eylül 2010 tarihine kadar gezilebilecek. Sergide döneme tanıklık eden kanlı gömlekler, mektuplar, dava dosyaları, anı belgeleri de yer alacak.
Etkinlikler, 4 Eylül 2010 tarihinde sanatçı Zülfü Livaneli'nin Anıtpark'ta vereceği 'Barış İçin Şarkılar Söylüyoruz' konseriyle sona erecek. Livaneli'yi uzun bir aradan sonra başkentlilerle buluşturan Çankaya Belediyesi, konseri ücretsiz olarak düzenleyecek. Konser saat 20.30'da başlayacak.