Emniyet Müdürü Kurt'tan 'Trafik Kurallarına Uyalım' Çağrısı

Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, trafik kurallarının toplumun bütünü için getirildiğini belirterek, "Özellikle biz kamu kurumlarında çalışanlar olarak trafik kurallarına uyarak topluma örnek olmalıyız" dedi

Emniyet Müdürü Kurt'tan 'Trafik Kurallarına Uyalım' Çağrısı
Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, trafik kurallarının toplumun bütünü için getirildiğini belirterek, "Özellikle biz kamu kurumlarında çalışanlar olarak trafik kurallarına uyarak topluma örnek olmalıyız" dedi.
Aydın Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen trafik denetimleriyle ilgili olarak olumlu veya olumsuz olarak mailler aldıklarını ifade eden Emniyet Müdürü Kurt, gelen tüm mailleri değerlendirdiklerini söyledi. Emniyet teşkilatı olarak kanunların getirdiği yükümlülüklerini yerine getirmekle sorumlu olduklarına dikkat çeken Kurt, "Dünyanın birçok ülkesinde trafik kuralları hemen hemen aynıdır. Zaten bu böyle olmasa yurdumuza gelen veya yurt dışına çıkan kişiler büyük sıkıntı yaşarlardı. Bizde bu kurallar çerçevesinde görevimizin gereği olarak sürücü ve vatandaşlarımızın hayatını olumsuz yönde etkilemeden trafik akışını en iyi şekilde sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Aydın'da son dönemde Vali ve Emniyet Müdürünün talimatıyla belediye araçlarına ceza kesildiği şeklinde iddiaların ortaya atıldığını anımsatan Kurt, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunarak, "Bir kamu görevlisi olarak kanunların verdiği yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Kamuda asla kasıt olmaz. Hele ki bir Vali veya bir Emniyet Müdürü sahaya inerek görevli memuruna 'Gün boyu şu araçlara kesin' diye bir talimat vermez. Biz ancak bize iletilen veya gördüğümüz aksaklıkları daha sonra personelimizle paylaşırız. Asla ayrım yapma gibi bir şey söz konusu olamaz. Kurallar hepimiz için vardır. Vatandaşlar gibi resmi araçları kullanan sürücülerinde kurallara uyma zorunluluğu vardır. Özellikle biz kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar olarak trafik kurallarına uyarak topluma örnek olmalıyız" şeklinde konuştu.
"CEZALAR TESADÜDÜF"
Belediye araçlarına ceza kesilmesinin rutin bir trafik denetimi sırasında tamamen tesadüf olarak gerçekleştiğini kaydeden Kurt, şunları söyledi: "Trafik ekiplerimiz gün boyu ilimiz genelinde farklı noktalarda denetimlerini sürdürüyorlar. İlimizdeki huzur ve güvenliği sağlamak için bu denetimler gerekli. Sadece belediye araçlarına ceza kesildiği yönündeki iddialar doğru değil. Son dönemde belediye araçlarından önce Özel İdareye ait araçlara ceza yazılmıştı. Sonra belediyenin araçları ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün bir aracına ceza kesildi. Son olarak bugün de Özel İdareye ait 2 kamyona kasalarından yola mıcır döküldüğü için ceza yazıldı. Resmi kurum aracı da olsa hiç kimsenin başkasının hayatını tehlikeye atma hakkı yok. Belli bir nedenle ve belli bir dönemde belediye araçlarına ceza kesilmemiştir. O gün oradaki denetimlere belediye araçlarının takılması tamamen tesadüftür. Römorkta yolcu taşıyarak insan hayatının tehlikeye atılmasına göz yumamazdık"
"ADNAN MENDERES BULVARINDA GEREKLİ ÇALIŞMAYI YAPIYORUZ"
Son günlerde Adnan Menderes Bulvarı'nda çift sıra parklanmalar olduğu yönünde şikayetler aldıklarını anımsatan Emniyet Müdürü Kurt, "Adnan Menderes Bulvarı bin 100 metre ve Hükümet Bulvarı da 500 metre. Buradaki bin 600 metrelik bir güzergahta sıkıntı yaşanıyor. Esnafın çift sıra parktan şikayetçi olduğu bildirildi. Bende esnaf arkadaşlarımızla bir araya gelerek durumu izah ettim. Biz daha önce belediyeye resmi yazı ile müracaat ederek paralı park olarak belirlenen bu güzergahta 200-300 metrede bir 4-5 aracın acil ihtiyacını görebileceği veya kısa sürede alışverişini yapabileceği alanlar oluşturulmasını istedik. İhale yapılması nedeniyle bunun mümkün olmadığı bize iletildi. Bizde bu güzergahta gerekli önlemlerimizi en iyi şekilde almaya çalışıyoruz. Sürekli olarak her kavşakta bir görevlimiz bulunuyor. En makul bir şekilde yani çevreyi rahatsız etmeden acil ihtiyaçların görülmesi için kısa süreli parklanmalara göz yumuyoruz. Bunun dışında yoğun bir trafik akışının olduğu bulvarda sürekli denetimlerimiz oluyor. Ama bu kadar uzun bir mesafeyi aynı anda kontrol altında tutmak mümkün olmuyor. Biz bu konuda vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uyarak, trafik ekiplerine destek olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.