Diyarbakırspor, Çaykur Rizespor karşısına A2 takımıyla çıktı

Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek olan ve sezon başlamasına rağmen kadrosunu kuramayan Diyarbakırspor, konuk ettiği Çaykur Rizespor'un karşısına A2

Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek olan ve sezon başlamasına rağmen kadrosunu kuramayan Diyarbakırspor, konuk ettiği Çaykur Rizespor'un karşısına A2 takımının futbolcularını çıkardı. Kötü yönetimin kurbanı olan takımın önümüzdeki haftaki maça çıkıp çıkmayacağı belirsizliğini koruyor.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Diyarbakırspor Teknik Direktörü Suat Kaya, bir haftalık çalışma ile yaş ortalaması 17-18 olan gençleri bir gecede işlemlerini tamamlayarak sahaya sürmek zorunda kaldıklarını söyledi.

İlk 45 dakikada sergilenen futboldan memnun olduğunu dile getiren Kaya, "İlk 45 dakikada maksimum güçlerini sarfederek her şeylerini vermelerini istedik. İlk yarıda çocuklar bir hayli de başarılı oldu. 87'nci dakikaya kadar ellerinden gelen her şeyi yaptılar. İlk yarı mücadele iyiydi. Çaykur Rizespor'u tebrik ederim." diye konuştu.

Diyarbakırsporlu Ufuk, puan için maça çıktıklarını belirterek, mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını söyledi. Lisansları yetişmediği için oynayamayan bir çok arkadaşlarının olduğunu hatırlatan Ufuk, "Arkadaşlarımızın da takıma katılmasıyla birlikte ilerleyen haftalarda daha iyi oynayacağımızı biliyorum." şeklinde konuştu.

Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Ümit Kayıhan ise maç öncesi karşılaşmanın zorlu geçeceğini bildiğini ve futbolcularına bunu anlattığını söyledi. Kayıhan, şöyle konuştu;

"Maçtan önce futbolcularıma söyledim. Erken gol bulmazsanız, ilk kez oynayacak genç futbolcuların direncini arttırırsınız. Abilerine karşı oynayacakları için gayretli olacağını söyledim ve nitekim öyle oldu. Açıkçası bu kadar dirençli bir Diyarbakırspor beklemiyordum. Ne de olsa Diyarbakır deplasmanları hep zorlu geçer. Futbolcularım da bunun farkındaydı hep konuşuyorduk."