Kozan, şehidini gözyaşları arasında toprağa verdi

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Emrah Yalım (26), memleketi A

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Emrah Yalım (26), memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Emrah Yalım, Merkez Sabancı Camii'ndeki cenaze namazı ardından, Kozan'ın Acarmantaş Köyü Mezarlığı'nda bulunan şehitliğe sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze töreninde bir gurup tarafından, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, Askere uzanan eller kırılsın, kahrolsun PKK' sloganları atıldı.

Şehidin Babası Mehmet Yalım, "Vatanımız sağ olsun ne diyeyim. İmkânımız olsa da ben de askere gitsem, bir kurşun da ben sıksam onlara. Hepiniz sağ olun, hakkınızı helal edin." diye konuştu.

Törende, 'Bizler bu vatan üzerinde şehitlerimiz sayesinde yaşıyoruz' diyen ve birlik beraberlik mesajı veren şehidin amcası Fikri Yalım, "Allah baş bozgunluğu vermesin. Memleketimize sahip çıkalım. Bizler bugün şehitlerimiz sayesinde buradayız. Var olalım, bir olalım ve vatanımıza sahip çıkalım. Hepimiz bu yolda ölelim. Allah, kalanlarımıza uzun ömür versin ki o gâvurların haklarından gelelim." dedi. Amca Selahattin Yalım ise "Vatan Sağ olsun." diye konuştu.

Yalım'ın Cenazesi, 21 Temmuz 2010 Çarşamba günü Van'da PKK'lı teröristlerin hain saldırısında şehit olan Kozanlı Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt'ın cenazesinin yanında toprağa verildi.

Baba Yalım'a, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Labanta tarafından bayrak teslim edildi. Cenaze Törenine, Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Labanta, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, MHP İl Başkanı Ahmet Erdogan, İl Emniyet Müdürü Salih Kesmez, Kozan Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, Garnizon Komutanı Bülent Siper, Kozan Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Arık, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çetin, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Zeki Ak, MHP Kozan İlçe Başkanı Ender Culhacı, CHP Kozan İlçe Başkanı Selçuk Şahin, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Bahar Ocak ve birçok vatandaş katıldı.