AK Parti Van Milletvekili Orhan, BDP'lilerin sözlü saldırısına uğradı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 23 Ağustosta Van'da yapacağı mitinge esnafı davet eden ve 'referanduma evet' bildirisi dağıtan AK Parti Van Milletve

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 23 Ağustosta Van'da yapacağı mitinge esnafı davet eden ve 'referanduma evet' bildirisi dağıtan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, BDP'li bir grubun sözlü tacizine uğradı.

Alınan bilgiye göre, AK Parti Van Milletvekili Orhan, Kazım Karabekir Caddesi'ndeki esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Ağustos Pazartesi günü Van'da yapacağı mitinge davet etti.

Orhan, 12 Eylüldeki halk oylaması çalışmaları kapsamında da esna ve vatandaşlara 'referanduma evet' bildirisi dağıttığı sırada BDP'li bir grubun sözlü saldırısına uğradı.

Milletvekili Orhan'ın çalışmasına engel olmak isteyen gruba, caddede görevli polisler müdahale etti. Grubun, polisin müdahalesiyle dağılmasının ardından esnaf ziyaretine devam eden Orhan, Anayasa değişiklik paketi ile ilgili esnafa Türkçe ve Kürtçe bilgi verdi.

''Bu memlekette korkulara yenilirsek hiçbir zaman muvaffak olamayız. Kimseden korkmayın ve 12 Eylül günü sandık başına giderek, oyunuzu kullanın'' diyen Orhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, BDP üyesi bir grubun çalışmalarına engel olmak amacıyla kendilerine saldırdığını belirtti.

BDP'lilerin, 'Siz burada gezemezsiniz, insanları referanduma götürmezsiniz' gibi söylemlerde bulunduğunu anlatan Orhan, Türkiye'de uzun yıllardan sonra ilk defa memleketi doğru bir Anayasaya götürecek değişiklikler yapıldığını vurguladı.

Orhan, ''Biz eğer burada gezemiyorsak, demokrasi burada işlemiyorsa, o zaman bu insanlar hangi demokrasinin arkasından koşuyor? Hangi demokrasiyi, hangi Kürt'ün hakkını arıyor? Bu Kürtlerin bir imtihanıdır. Kürtler bunca zamandır korktu ve hala korkmaya devam ediyor. Ama artık korkmanın bir faydası yok. Bu düzenlemelerin hepsi Türkiye'deki herkes için özellikle Kürtler içindir. Türkiye'de en fazla Kürtler faili meçhul cinayetlere kurban gitmedi mi? Bugün onlar yargılanabilsin diye HSYK'da değişiklik yapılıyor. Bu Kürtlerin yararına değil mi?'' diye sordu.

Anayasa değişiklik paketinde, 'anadilde eğitim ve Kürtler için bir şey yok' demenin yanlış olduğuna dikkati çeken Orhan,

''Onu halkın takdirine bırakıyorum ve Van halkını korkmamaya davet ediyorum. Eğer korkarsak bütün korkular üzerimize gelir. Bundan korkmamak lazım. Türkiye'deki 70 milyon insanın hassasiyetine bakmadan siyasi baskı uygulayarak bir politika yürütülüyor. Bu nereye kadar böyle olacak." şeklinde konuştu.