Hindistan Büyükelçisi Jassal: Türkiye'de diğer dinlere karşı en iyi saygı gösteriliyor

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Raminder Singh Jassal, Türkiye'de diğer dinlere karşı tarihten gelen bir saygının en iyi şekilde gösterildiğini belirt

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Raminder Singh Jassal, Türkiye'de diğer dinlere karşı tarihten gelen bir saygının en iyi şekilde gösterildiğini belirtti.

Büyükelçi Jassal, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti. Karadeniz ve Trabzon'u çok beğendiğini söyleyen Jassal, "Sabah saatlerinde Sümela'yı gezdim. Bugüne kadar dini açıdan birçok yeri gezmeme rağmen, Sümela Manastırı'nın kendine özgü bir yapısı olduğunu gördüm. Geçen hafta içerisinde gerçekleşen ayin sonrasında Fener Rum Patriği Bartholomeos, teşekkürlerini sizlere iletmişti. Türkiye gibi yüzde 99?u Müslüman olan bir ülkede diğer dinlere karşı tarihten gelen bir saygıyı en iyi şekilde göstermiş olduğunuzu gördük." ifadelerini kullandı.

Vali Kızılcık da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hindistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesi temennisinde bulundu. Vali Kızılcık, ziyaret anısına Büyükelçi Jassal'a bir plaket sundu.