Adana Pakistan'a yardım seferberliği başlatıyor

Pakistan'da meydana gelen sel felaketinin ardından yaşanan insanlık dramı, Türkiye'deki tüm sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Pakistan'ın ü

Pakistan'da meydana gelen sel felaketinin ardından yaşanan insanlık dramı, Türkiye'deki tüm sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Pakistan'ın üçte birinin sular altında kalması, 8 milyon insanın da açlık sınırında yaşaması, yardım faaliyetlerini hızlandırdı. Bu kapsamda Adana'da Kimse Yok Mu Derneği üzerinden yardım seferberliği başlatıldı.

Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Müdürü Adem Sönmez, özellikle gıda ve giyim noktasında ciddi ihtiyaç olduğunu ifade etti. Derneğin başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde toplanacak malzemeler trenle Pakistan'a ulaştırılacak. Hayırseverler gerek gıda gerekse giyim veya nakdi yardım yapabilecek. Yardım için özellikle bozulmayacak gıda maddeleri ve kullanılmamış kıyafetler kabul edilecek. Nakdi yardımlar ise direkt banka hesabına yatırılabilecek.

Kimse Yok Mu Derneği Şube Müdürü Adem Sönmez'in verdiği bilgiye göre Pakistan'da en çok ihtiyaç duyulan malzemeler şöyle: Süt tozu, bisküvi, kuru bakliyat, çay, şeker, yağ, su arıtma tabletleri, ayakkabı, her türlü kıyafet, halı, battaniye, yatak ve çarşaf, sabun, çamaşır deterjanı, dış macunu, diş fırçası, bebek bezi, kadın pedi. İlaç olarak da kolera ve ishale karşı koruyucu ilaçlara acilen ihtiyaç duyuluyor.

Kimse Yok Mu ayrıca ramazan boyunca her gün bin kişilik çadırda iftar yemeği veriyor. Ramazan boyunca 2 bin aileye gıda kolisi dağıtılacak. Gelen bütün ailelerle kıyafet veriliyor. Dernek Müdürü Adem Sönmez. Pakistan ile ilgili yardımlar için vatandaşların 0 322 444 45 93 nolu telefonu arayarak bilgi alabileceklerini söyledi. Nakdi yardımlar için ise hesap numaraları şöyle: Bank Asya Adana Şubesi 62229-1, Türkiye Finans Adana Şubesi 408627-3, İş Bankası 6013 şube kodu(Barajyolu) 512764, Ziraat Bankası Barajyolu Şubesi 47013978-5001, Vakıflar Bankası Barajyolu Şubesi 1580 0728 6674 171, Akbank Barajyolu Şubesi 0095135-0, Posta çeki 5311973.