Türk kökenli bakan Aygül Özkan, başarılı uyum için camilerden yardım istedi

Aşağı Saksonya'nın başkenti Hannover'de İslam Şurası'nın iftar programına katılan Sosyal, Sağlık, Aile ve Uyum Bakanı Türk kökenli Aygül Özkan (CDU) c

Aşağı Saksonya'nın başkenti Hannover'de İslam Şurası'nın iftar programına katılan Sosyal, Sağlık, Aile ve Uyum Bakanı Türk kökenli Aygül Özkan (CDU) camilerin uyuma önemli katkı sağlayabileceğini belirterek yardım istedi.

Entegrasyonun hedefine ulaşması için dilin anahtar vazifesi yaptığına dikkat çeken bakan Özkan, "Almanca genel ve meslek eğitiminde gerekli olduğu kadar başarı için de çok önemli bir gösterge." dedi.

Müslüman topluma, çocukların mümkün olduğu kadar erken yaşlarda okula hazırlanacak şekilde yetiştirilmesi için aileleri teşvik edilmesi çağrısı yapan Özkan, "Göçmen kökenliler arasında okulu terk eden diplomasız gençlerin sayısı Alman gençlerin neredeyse iki katı ve adeta alarm veren seviyede. Özellikle Almanca konuşulmayan evlerde yetişen çocukların anaokuluna veya kreşe gitmeleri çok önemli." diye konuştu

Camilerin uyum kurslarını da desteklenmesini isteyen bakan, imamların Almanca bilmesinin de önemli olduğunu söyledi.

İftarların kendisi için önemli olduğunu belirten Özkan, "Günlük streslerin ardından ailelerle ve arkadaşlarla aynı iftar sofrasında bir araya gelmek çok önemli.'' ifadelerini kullandı.

Aşağı Saksonya İslam Şurası Başkanı Avni Altıner de konuşmasında Ramazan ayı münasebeti ile verilen iftarların evrensel bir davet olduğunu belirterek, "Nasıl ki Hz, Muhammed; Hz. Musa ve Hz İsa için 'onlar benim kardeşlerim' dediyse, bugün de farklı kültür ve dinlerden bir araya gelen bizler hepimiz kardeşiz. Burada siyah beyaz, zengin fakir ayrımı yok.'' diyerek davete katılanlara teşekkür etti.