Referandumda 'evet' diyecek 15 STK daha Sivil Güçler Birliği'ne katıldı

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanmak için biraraya gelen Balıkesir'deki 120 sivil toplum kuruluşunun (STK) oluşturduğu

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanmak için biraraya gelen Balıkesir'deki 120 sivil toplum kuruluşunun (STK) oluşturduğu Balıkesir Sivil Güçler Birliği, çalışmalarına devam ediyor. Platforma katılım her geçen gün artarken Dursunbey ilçesinde 15 STK daha dahil oldu. Platform üyeleri de oylanacak 26 maddeyi 19 ilçede anlatma çalışmalarına bu ilçeden başladı.

Dursunbey'de faaliyet gösteren 15 sivil toplum kuruluşunun düzenlediği iftar programında, vatandaşlara referandumda nelerin oylanacağı konusunda dönem sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin tarafından seminer verildi. Seminere Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, önceki başkan Mehmet Yarma, STK temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı. Dursunbey sivil toplum kuruluşları adına söz alan Memur-Sen İlçe Temsilcisi Dr. İsmail Tutal, "Darbelerin karanlığından, demokrasinin aydınlığına" sloganıyla yola çıkan Sivil Güçler Birliği'ne destek olmak için benzer bir çalışmanın da ilçede yapıldığını söyledi. Askeri darbe ortamında hazırlanmış vesayet ve zümre anayasası değil, milletin iradesinin olduğu, özgür ve sivil bir anayasa istediklerini ifade eden Dr. Tutal, "12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak halk oylamasını bir parti seçimi değil, özgür ve sivil bir anayasa yolunda atılacak önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Kuşkusuz bu halk oylaması, her şeyi çözüp yeni bir Türkiye oluşturamayacaktır ancak tam demokratik anayasa yapmaya açılan sağlam bir kapı olduğuna inanıyor ve gönülden destekliyoruz." dedi.

'MİLLETE BÜYÜK HAKSIZLIK YAPIYORLAR'

Dönem Sözcüsü Şahin ise dernek yönetici ve üyelerine referandum maddelerini anlattı. Referandumun Türk halkının geleceği için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Av. Şahin, bunu parti çekişmesine çevirerek oylanacak maddelerin üzerini örtmek için "hayır" kampanyası düzenleyenlerin, ibretlik bir çaba içinde olduğunu kaydetti. Bazı kesimlerin referandumda olmayan şeyleri varmış gibi, olanları ise yokmuş gibi anlatarak millete büyük bir haksızlık yaptığını belirten Şahin, "İşte biz bu oyunu bozarak, halk oylamasındaki maddeleri tanıtıyoruz. Bu maddeleri öğrenen birinin 'hayır' oyu vermesi mümkün değil. 12 Eylül halk oylaması, milletimiz açısından adeta ikinci bir Ergenekon'dan çıkış kapısıdır. Ergenekon Destanı'nda anlatılan Türkler, başka kavimlerin baskısı sonunda uzak dağlara çekilir. Bu dağlar arasında Ergenekon Vadisi'ne yerleşirler. Zamanla çoğalırlar, Ergenekon'a sığmaz olurlar. Sonunda dağları eritip Ergenekon'dan çıkarlar ve dünyaya hakim olan, adalet ve ahlâkla yoğrulmuş büyük bir medeniyet kurarlar, çağ açıp çağ kapatırlar. İşte 12 Eylül referandumu da bir anlamda milletimiz için benzer anlam taşımaktadır." şeklinde konuştu.

Mehmet Birol Şahin,12 Eylül günü verilecek "evet" oylarıyla milletin, etrafına örülmüş, kendisini korku ve engellerle baskı altına almış Ergenekon dağlarından çıkışının sağlanacağını dile getirdi. Aksi halde kardeş kavgaları, korku ortamı, keyfi yönetimler ve vesayet sisteminin mevcuttan daha kötü bir duruma geleceği uyarısında bulunan Şahin, "Bu nedenle 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak halk oylaması, bir milletin kaderi ve devletimizin misyonu açısından son derece önemlidir. Bu maksatla ilçe ilçe, gece gündüz demeden milletimize halk oylaması maddelerini anlatıyoruz." dedi.