Merinos'un Miting Alanı Olması Teklifine Destek

Bursa'da siyasi parti mitingleri ve açık hava toplantılarının Şehrüküstü Meydanı yerine Merinos Parkı'nda yapılması teklifi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'dan destek gördü

Bursa'da siyasi parti mitingleri ve açık hava toplantılarının Şehrüküstü Meydanı yerine Merinos Parkı'nda yapılması teklifi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'dan destek gördü. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Timsah Arena Stadı'nın yapılmasıyla mevcut Atatürk Stadı'nın miting, konser ve gösteri alanı yapılabileceğini söyledi.
Yeşil Bursam Derneği, Fomara'da yapılan mitinglerin trafiği kilitlediğini, Merinos Parkı'nın bu etkinlikler için daha uygun olduğunu açıklayıp siyasileri göreve çağırdı. Bu teklife ise siyasilerden cevap gecikmedi.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, açık hava toplantılarının Şehreküstü Meydanı yerine Merinos Parkı'nda yapılması teklifini olumlu bulduklarını söyledi. Yalçın, 12 Eylül'de yapılacak olan referandum öncesinde miting alanlarının siyasi partilere tahsis edilmesi sebebiyle Fomara Kavşağı'nın mitinglere kapatılması önerisinin referandum sonrasında gündeme alınacağını ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın yıllardır önemli meselesi haline gelen Fomara ve Gökdere kavşaklarındaki miting sebebiyle trafiğin kapatılmasının sadece kent içi ulaşımın değil, kentin sosyal ve kültürel etkinliklerinin de durmasına yol açtığını söyledi. Bu duruma son verilmesi gerektiğine dikkatleri çeken Altepe, mitinglerin Fomara yerine Merinos'ta yapılması önerisinin Bursa için dönüm noktası olabilecek bir şekilde karara bağlanması gerektiğini kaydetti.
BÜYÜKŞEHİR'DEN TAM DESTEK
Merinos Atatürk ve Kongre Merkezi yapılırken, içinde Özgürlük Meydanı oluşturulduğunu hatırlatan Altepe, Ramazan ayı sebebiyle bu meydanda Büyükşehir Belediyesi olarak Temaşa-i Ramazan şenlikleri düzenlediklerini hatırlatarak, "Bursa, hem nüfus hem de sosyal ve kültürel yaşam açısından çok büyüdü. Bizler de önümüzdeki yıllarda bu kentin tarihi, kültürel, doğal zenginleri dikkate alınarak turizm alanında gelişmesine yönelik projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Turizm için en önemli olgu ulaşım. İnsanlar, gittikleri yerde sıkıntı çekmek istemiyorlar. Ulaşım problemleri yaşamak istemiyorlar. Bu yüzden de Fomara Kavşağı ve Gökdere Kavşağı'nın miting alanı olmaktan çıkarılması gerekiyor. Bu kavşaklarda mitinglerin yapıldığı gün Bursa'da sanki yaşam duruyor. Bu konudaki Yeşil Bursam Derneği'nin önerisini destekliyoruz. Halkla bütünleşmek ve insanlarla kucaklaşmak için yapılan mitingler sırasında, kent halkının sıkıntı çekmesine gönlümüz razı olmaz. Merinos Parkı'nda mitinglerin yapılması konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Çünkü, burası gerek ulaşım gerekse güvenlik açısından en uygun yer" diye konuştu.
"ATATÜRK STADYUMUNUN YERİNE MİTİNG ALANI YAPILABİLİR"
Altepe, Veledrom'a Timsah Arena Stadı'nın yapılmasından sonra, mevcut Atatürk Stadı'nın miting, konser ve gösteri alanının yapılabileceğini ifade ederek, "Çünkü, Atatürk Stadımız seyirci kapasitesinin yanı sıra kullanım açısından da yenilendi. Işıklanması mevcut olduğundan, gece yapılacak toplantılar için de ideal olabilir" şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, miting alanı konusunun Bursa'da yıllardır tartışıldığını belirterek, siyasetçilerin görevinin halka eziyet çektirmek olmadığını vurguladı.
Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, miting ve açık hava toplantılarının Merinos Parkı'nda yapılması önerilerine verilen desteklerden son derece memnun olduğunu belirterek, "Görüldü ki, Bursa'da miting alanı ile ilgili sıkıntı var. Bu yüzden derneğimizin yaptığı öneri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden destek gördü. Büyükşehir belediyemizden de destek aldık. 12 Eylül referandumu sonrasında sanırım bu işe çözüm getirilecek. Böylece, Bursa büyük bir eziyetten kurtarılmış olacak" dedi.
Bursa'da halen Fomara Kavşağı, Gökdere Kavşağı, Mesken Selçukbey Caddesi, FSM Acıbadem Hastanesi Kavşağı, Kent Meydanı önü miting alanı olarak kullanılıyor. Yeşil Bursam Derneği'nin önerisinin gerçekleşmesi halinde sadece Fomara Kavşağı değil, Gökdere Kavşağı da mitinglere kapatılacak. Merinos Parkı ise Bursa'nın yeni miting alanı olacak.