Batman Valisi Turhan'dan Terör Saldırılarıyla İlgili Açıklama

Batman Valisi Ahmet Turhan il genelinde görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile iftar yemeğinde buluştu.

Villa Park Restoran'da düzenlenen iftar yemeğinde Vali Ahmet Turhan, Vali yardımcıları Yasemin Yalçınkaya, Mustafa Cihat Feslihan, Şamil Horosanlı, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim, Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Baş, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ve basın mensupları katıldı. İftar yemeğinde bir konuşma yapan Vali Ahmet Turhan, Batman'ın kazandığı huzur ortamının devam etmesini temenni ettiğini belirtti.
Beşiri ilçe kırsalında geçen günlerde çıkan çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lılarla ilgili açıklamalarda da bulunan Vali Turhan öldürülen 5 PKK'lıdan 3'ünün yabancı uyruklu olduğunu belirterek, "Öldürülen PKK'lıların üzerinde 100 adet C-4 patlayıcı çıktı. Bu 100 ayrı noktada patlama demektir. Her patlamada masun insanlarımız ölüyor askerimiz şehit oluyor ve her zaman olduğu gibi yine analar ağlıyor. Çatışmada izli mermiler kullanıldığı için çatışma bölgesinde yangın çıktı ve öldürülen PKK'lılar yandı.
Kesinlikle kimyasal silah kullanılmadı" dedi.

"TPAO'YA YÖNELİK SALDIRI GERCÜŞ'TE YAPILAN TERÖR OPERASYONUNA BİR MİSİLLEME"
Demirbilek köyü yakınındaki TPAO bölgesine yönelik saldırı sonrasında yola döşenen mayının patlaması ile ilgili açıklama yapan Turhan, "Toplum vicdanının kabul edemeyeceği bu olayda ölenlerin ailelerine sabır diliyoruz. Bu tipik terör olaylarından biriydi. TPAO'ya karşı bu zamana kadar örgüt tarafından eylem olmadı. Açık söylüyorum Gercüş'te yapılan terör operasyonuna bir misilleme olarak yapılan bir eylemdi. Güvenlik güçlerinin geleceği düşünülerek yapılan bir eylemdi. 4 masum insan hayatını kaybetti.
Orada itfaiyeciler olsaydı, ya da askerler olsaydı yine analar ağlayacaktı. Terörün kıblesi yoktur. Ne düşünceyle olur olsun terörü kınıyoruz. Bu son olay 4 masum can feda oldu ama bu bölgede huzur ve güvene bir nebze de olsa katkı sağlayacak" diye konuştu.
Batman'da yaşanan hırsızlık olaylarının abartılmaması gerektiğini vurgulayan Vali Turhan, olayların başka illerde yaşanan hırsızlık olaylarının yarısı kadar olmadığını kaydetti. Turhan, hırsızlık olaylarında düşündürücü durumların da yaşandığını dile getirerek, "Nüfus kimliğini kaybeden vatandaş 60 TL para cezası vermemek için polisi çağırarak evine hırsız girdiğini cüzdanının ve 10 TL parasını çaldığını beyan ediyorlar. Kimisi de polisi çağırarak elektrik sayacının çalındığını söylüyor. Bunların ne
kadar doğru olduğunu bilemiyoruz. Ama yine de araştırıyoruz Hırsızlık olayları düşünüldüğü kadar yüksek rakamlarda değil" şeklinde konuştu.