Milletvekili Çakmak Anayasa Paketini Anlattı

AK Parti Bursa milletvekili Hayrettin Çakmak, anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle beraber Türkiye'nin 'varoş' ülke görünümünden kurtulacağını söyledi.

Referandum süreci çerçevesinde 7 günlük bir iftar programı düzenleyen AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı'nın programı için şehre gelen AK Parti Bursa milletvekili Hayrettin Çakmak, Atatürk Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren çok sayıda esnafı gezdi. AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, ilçe yönetim kurulu üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri ile birlikte esnafa hayırlı işler dileyen milletvekili Çakmak, Türkiye'nin bu anayasa değişikliği paketi ile dünyanın varoş ülkesi görüntüsünden kurtulacağını
ileri sürdü.
Çakmak, AK Parti Bursa İl Teşkilatı olarak ekip oluşturduklarını, her gün ayrı ayrı ilçelere yönelik ziyaretler düzenlediklerini belirterek, "Hayır cephesindekiler, bizim gibi organize olmuş araziye çıkmış değiller. Vatandaşlarımızın birçoğu okuma alışkanlığı olmadığı için neden 'evet' veya neden 'hayır' diyeceğini pek bilmiyor. Geçtiğimiz gün Nilüfer ilçesini ziyaret ettik. Nilüfer'de, pazarı ve magazin çarşısını gezdik. Orada, okuma alışkanlığı olan insanlar da daha anayasa maddelerinin ne götürüp ne
getireceğini bilmiyorlar. Bu parti meselesi değildir. Bu ülkenin yarınlarıyla ilgili çalıştık ve milletimizin önüne referandumu getirdik. Anayasanın birinci maddesindeki çocuklar için pozitif ayrımcılık konusundan bütün ilerleme raporlarında söz edilmektedir. Çağdaş, demokrasi seviyesi yüksek ülkeler seviyesine gelmemiz lazım" dedi.
Botanik Park'ta düzenlenen iftar programına kadar esnaf ziyaretlerini sürdüren Çakmak, anayasa paketi hakkında bilgi verdi.