"Vatandaş mahkemeye gitmeden Kamu Denetçiliği Kurumu ile sorunlarına çözüm bulacak"

AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, 12 Eylül'de oylanacak anayasa değişikliği ile 'vatandaşın mahkeme kapılarında yaşadığı sıkıntılardan kurtu

AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, 12 Eylül'de oylanacak anayasa değişikliği ile 'vatandaşın mahkeme kapılarında yaşadığı sıkıntılardan kurtulacağını söyledi.

Referandum öncesi ilçe ziyaretlerini sürdüren Yemişçi, Seferihisar'da vatandaşlarla buluştu. Yemişçi, ziyaret ettiği esnaf ve vatandaşlardan 12 Eylül'de yapılacak oylamada 'evet' oyu kullanmasını istedi. Oylamaya sunulan Anayasa düzenlemesinin Türkiye'nin demokratik gelişimi için önemli olduğuna vurgu yapan Yemişçi, düzenleme ile yargıda yeni bir denetim mekanizmasının oluşacağına dikkat çekti. Oluşacak yeni 'Kamu Denetçiliği Kurumu' sayesinde, vatandaşın mahkemeye gitmeden sorununu kolayca çözüme kavuşturabileceğini dile getiren Yemişçi, sonuca ulaşmadaki sürenin kısalacağına dikkat çekti. Daha önce de bu konuyla ilgili bir kanunun çıkartıldığını ancak anayasal bir dayanağı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından kanunun iptal edildiğini belirten Yemişçi, kurumun başına geçirilecek kişinin TBMM tarafından seçileceğini ifade etti.

Seferihisar İlçe Teşkilatı'nı da ziyaret eden Yemişçi, anayasa değişikliğinin getirdiği yeniliklerle ilgili geniş bir bilgilendirme yaptı. Oy kullanmadan önce, anayasa değişikliğinin Türkiye'ye ne getireceğinin vatandaş tarafından iyi araştırılması konusu üzerinde duran Yemişçi, "Ben vatandaşlık görevinizi yapmanız gerektiğini sizlere anlatıyorum. Lütfen açın okuyun, anayasa değişikliği ne anlatıyor diye. Bir bilene sorun. Anayasa değişikliğinde, insanın insanca yaşamasını sağlayacak maddeler var. Değişikliğe uğrayan 25 maddenin 25'inin de Türkiye'nin aleyhine olduğunu kimse söyleyemez." dedi.