Şahinbeyli Kursiyerlerden 'Gelin Başı'

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi bünyesinde sosyal ve kültürel alanda hizmet veren Türktepe Sosyal Tesislerinde eğitim alan Bayan Kuaförlüğü kursiyerleri öğrendiklerini üretime dönüştürerek gelin başı yaptı

Şahinbeyli Kursiyerlerden 'Gelin Başı'
Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi bünyesinde sosyal ve kültürel alanda hizmet veren Türktepe Sosyal Tesislerinde eğitim alan Bayan Kuaförlüğü kursiyerleri öğrendiklerini üretime dönüştürerek gelin başı yaptı.
Sosyal tesiste kurs boyunca saç bakımı, saç kesimi, fön, makyaj, saç örme, manikür, masaj, gelin başı, topuz ve saç boyamayı öğrenen kursiyerler, dışarıdan iş alarak para kazanıyor. Serkan Önel ve Özlem Yaşar çiftinin talebi üzerine gelin başı yapan kursiyerler öğrendikleri hünerlerini en iyi şekilde sergilediler. Nikah günlerinde kuaförlerin kapalı olması nedeni ile sosyal tesiste bayan kuaförlüğü eğitimlerinin verildiğini bildikleri için hocalardan gelin başının yapılmasını talep ettiklerini belirten
damat Serkan Önel, "Ben de bu mahallede oturuyorum. Bu sosyal tesiste güzel çalışmalara imza atıldığını biliyorum. Bayan kuaförlüğü kursiyerleri gerçekten çok gayretliler güzel iş çıkardılar. Biz memnun kaldık. Kuaförlere taş çıkartacak şekilde eğitimlerini almışlar. Bu sosyal tesisi yapanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.
Aynı zamanda hocaları tarafından mesleki bilgiler verilen kursiyerler, daha sonra gelin başını yaptıkları yeni çifti alkışlarla uğurladılar.