Tbmm'nin Kardeş Köyünden Meclis Başkanı Şahin'e Ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin kardeş köyü olan Eskipazar'ın İmanlar köyü sakinleri, hemşehrileri Mehmet Ali Şahin'i ziyaret etti.

Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş ve beraberindeki köy muhtarı İhsan Ünlü ile bazı köy sakinleri, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Şahin, TBMM'nin 90. yılında köye dikilen 13 bin fidanın sulanıp sulanmadığını sorarak ağaçlara iyi bakılmasını istedi.
Ziyarette bir konuşma yapan köy muhtarı İhsan Ünlü, köy halkı ile birlikte Şahin'i ziyaret etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Belediye Başkanı Dursun Baş da konuşmasında, TBMM'nin tek kardeş köyü olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek şöyle konuştu: "Akkaya hamamı olarak bilinen jeotermal köyde İmanlar köyü sınırı içerisinde yer almakta. Belediye olarak jeotermal alanı ihaleye çıkarıyoruz. Çok büyük bir proje ve çok güçlü firmalar var. Osmanlı mimari yapısıyla yapılacak. 37 derece sıcaklıkta akan bu doğal suyu termal tesisler ile hizmete girmesini arzuluyoruz. Bununla ilgili 27 Ağustos'ta ihalesini gerçekleştireceğiz.
Köyümüzde bir de Karaahmetli Konağı var, sekiz odalı bir konak. Bu konak restore edildiğinde çok güzel olacak. 30 yıldır kullanılmayan bir konak. Kültür Bakanlığı nezdinde burayı restore ettirmek istiyoruz."
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, köyün nüfusu, kaç ailenin yaşadığı ve köyün sorunları ile ilgili köy halkında bilgi aldı, eksikliklerin giderilmesi için köy derneğine maddi yardımda bulunma sözü verdi.
Şahin, konuşmasında ayrıca, "İmanlar köyü halkının yaşlısı kadını çocuğu ile buraya gelmeniz benim için en büyük hediyedir" dedi.
Daha sonra köy kadınları tarafından TBMM Başkanı Şahin'e köy ekmeği, peynir, köy yumurtası, tere yağ, bal, biber, domates, salatalık gibi değişik köy ürünleri hediye edildi. Şahin de köy halkına tek tek değişik hediyeler takdim etti.
(YE-OS-HO-Y)