Zile'de Ramazan'ı kutsal topraklarda geçirecek vatandaşlar dualarla uğurlandı

Tokat'ın Zile ilçesinde Ramazan'ı mukaddes topraklarda geçirmek isteyen vatandaşlar törenle uğurlandı. Sultan Ahmet Camii önünde düzenlenen törenle uğ

Tokat'ın Zile ilçesinde Ramazan'ı mukaddes topraklarda geçirmek isteyen vatandaşlar törenle uğurlandı. Sultan Ahmet Camii önünde düzenlenen törenle uğurlanan umreciler gözyaşlarını tutamadı.Dualarla uğurlanan vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla umreye gittiklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Umreye gidecek yakınlarını uğurlayan vatandaşlar da törende duygulu anlar da yaşadı. Uğurlama töreninde konuşan Zile İlçe Müftüsü İlyas Akyazı, Peygamber Efendimizin Ramazan ayında yapılan umrenin kendisiyle yapılan hacca bedel olduğunu söyledi. Akyazı, "Bu gün sizleri mübarek topraklara yolcu etmek için toplanmış bulunuyoruz. O mübarek topraklarda peygamberimizin ashabından binlerce Allah dostu ve nice Salih insanlar orada meftundur. Oraya giderken bizlerden de selam götürün. Dualarınızda bizleri de unutmayın, Allaha emanet olun . Cenabı Allah Hacca gitmeyi de nasip etsin inşallah." diye konuştu.