"Yeni doğa koşullarına göre yaşamayı öğrenmemiz lazım"

Rusya Olağanüstü Hal Bakanı Sergey Şoygu, son orman yangınlarına işarete ederek, yeni doğa koşullarına göre yaşamak zorunda olduklarını ifade etti. <

Rusya Olağanüstü Hal Bakanı Sergey Şoygu, son orman yangınlarına işarete ederek, yeni doğa koşullarına göre yaşamak zorunda olduklarını ifade etti.

Basına konuşan Şoygu, aşırı sıcaklardan dolayı hava durumu sonuçlarını analize edebilmek için bir araştırma ekibi oluşturulmasını önerdi. Şoygu, "Bizde hiçbir zaman böyle bir hava koşulu olmamıştı. Dolayısıyla Rusya Bilimler Akademisi'ne bağlı profesyonel bir ekip oluşturmamız lazım. Ki oluşturacağımız ekip, fantezilerden ziyade net tahminler versin ." dedi.

Rus Bakan, "Bu tür yeni doğa koşullarıyla yaşamayı öğrenmemiz lazım. Dolayısıyla farklı doğa koşullarında yaşamayı öğrenmeliyiz. Bugün hiçbir kurum bu doğa koşulunun ne zamana kadar süreceğini bilemez." diye konuştu.Rusya genelindeki yangınlardan ölenlerin sayısı 54'e yükseldi.

BELEDİYE BAŞKANI: TATİL YAPMIYORDUM, TEDAVİ GÖRÜYORUM

Uzun zamandır yangın teslim olan Moskova'da da hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Yurtdışı tatilini yarıda kesen Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov, sabah saatlerinde Başbakan Vladimir Putin'le görüştü.

Moskova'nın dumanlı hava koşullarında Belediye Başkanı Lujkov'un yurtdışında olması tartışmalar yol açmıştı. Basınının eleştirisi üzerine İzvestia gazetesine konuşan Lujkov, "Ben tatilde falan değildim. Sportif bir travma nedeniyle tedavi görüyordum. Doktorlar izin verdi diye geldim." şeklinde kendisini savundu.