'Turquaze', Montreal Film Festivali'nde

Yönetmenliğini Belçika doğumlu Kadir Balcı'nın üstlendiği Turquaze filmi Montreal Dünya Film Festivalini'nin 'Dünya Sineması'na Bakış' bölümüne seçild

Yönetmenliğini Belçika doğumlu Kadir Balcı'nın üstlendiği Turquaze filmi Montreal Dünya Film Festivalini'nin 'Dünya Sineması'na Bakış' bölümüne seçildi. Başrolü yönetmenin kardeşi Burak Balcı'nın oynadığı filmde Nihat Alptuğ Altınkaya, Hilal Sönmez, Tilbe Saran gibi Türk isimlerin yanı sıra Belçikalı Charlotte Vandermeersch ve Sinan Vanden Eynde rol alıyor.

Bu yıl 34'üncüsü düzenlenecek festivalde Kadir Balcı, Turquaze ile ilk defa büyük seyirci kitlesine hitap edecek. Filmin yönetmeni Balcı Cihan'a yaptığı açıklamada Kanada'da filminin bir festival için seçilmiş olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Balcı, Belçika'da sinemaya yeterince önem verilmediğinden yakınan Balcı, filminin festival için seçilmesinin 'başarı' olarak değerlendirilebileceğini dile getirdi.

29 Eylül'de sinemalarda yer alacak olan film babaları vefat eden üç erkek kardeşin hikâyesini anlatıyor. Kardeşlerden biri baba rolünü üstlenirken en küçük kardeş Bora kirli işlere bulaşıyor. Ancak senaryo ortanca kardeşi Timur'un hayatı etrafında dönüyor. Timur, babasının rüyası olan bir müzik bandosunda trompet çalmayı gerçekleştirmeye çalışıyor.