Susuz Köyler Suya Kavuşturulacak

Susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının standartlarının yükseltilmesi ile küçük ölçekli sulama altyapılarının geliştirilmesi için uygulanmakta olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) kapsamında bir toplantı düzenlendi

Susuz Köyler Suya Kavuşturulacak
Susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının standartlarının yükseltilmesi ile küçük ölçekli sulama altyapılarının geliştirilmesi için uygulanmakta olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) kapsamında bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya Sivas Valisi Ali Kolat'ın yanı sıra KÖYDES Koordinatörü Vali Yardımcısı İsmail Koşum, ilçe kaymakamları, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kayhan ve İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ahmet Özaydın katıldı.
2010 yılı II. dilim ödeneğinin ilçelere dağıtımı öncesinde Vali Ali Kolat, ilçe kaymakamlarından KÖYDES Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakamların ilçelerinde gerçekleştirilen KÖYDES çalışmaları hakkında Vali Kolat'a bilgi vermelerinin ardından Sivas'a tahsis edilen II. dilim ödeneğin ilçelere dağıtımına geçildi. Kızılkavraz Köyü yolunda yer alan tarihi köprünün korunması için Kızılırmak üzerine yeni bir köprü yapılması amacıyla KÖYDES Projesi II. dilim ödeneğinden yeterli miktarda ödenek merkez ilçeye ayrılarak, kalan miktarın merkez ilçe dahil 17 ilçeye dağıtımı, ilçelerin toplam yol ağı, nüfusu ve köy sayıları dikkate alınarak gerçekleştirildi. Toplantıda 2010 yılı KÖYDES Projesi kapsamında Sivas'a tahsis edilen 13 bin 141 TL I. dilim ödeneği ile Sivas genelinde yapılan çalışmalara da değinildi. Bu ödenek ile Sivas'ta 199 adet köy yolu, 72 adet köy içme suyu, 9 adet küçük ölçekli sulama işi olmak üzere toplam 280 proje hayata geçirilecek olup, 199 adet köy yolu projesi dahilinde; 429 kilometrelik köy yolunda stabilize kaplama, 65 kilometrelik köy yolunda I. Kat asfalt kaplama, 233 kilometrelik köy yolunda II. kat asfalt kaplama çalışması, 96 adet menfez ve 2 adet köprü inşası tamamlanacağı bildirildi. 2010 yılı programında yer alan projelerden bir kısmı tamamlanmış olup, devam eden projelerin çalışma sezonu içerisinde tamamlanması için de çalışmaların devam edeceği öğrenildi.