SP'li Erol Erdoğan: AK Parti'nin sorgulanacağı yer referandum değildir

Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, 12 Eylül'deki referandumda İstanbul'da yüksek oranda 'Evet' çıkması için çalışacaklarını belirtt

Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, 12 Eylül'deki referandumda İstanbul'da yüksek oranda 'Evet' çıkması için çalışacaklarını belirtti. Erdoğan, AK Parti'nin icraatlarının sorgulanacağı yerin referandum değil genel seçimler olduğunu belirterek, "12 Eylül'de 'Evet', 13 Eylül'de 'Hayır' " diyerek sloganlarını açıkladı.

SP İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, anayasa değişikliğinin yetersiz olmasına karşın eskisine göre bir takım iyileştirmeler getirmesinden dolayı 'Evet' diyeceklerini söyledi. Erdoğan, İstanbul'da yüksek oranda 'Evet' çıkması için çalışacaklarını belirtti. Erdoğan, "İstanbul'da dokümanlar dağıtacağız, açık alan çalışmalarımız olacak. Pankartlarımızı asacağız, toplantılar düzenleyeceğiz, sandıklarda da oylara sahip çıkacağız. Sadece Saadetlilerin değil diğer seçmenlerin de 'Evet' vermesi için gayret edeceğiz. Sanırım, BDP tabanı da büyük ölçüde İstanbul'da tercihini sandığa yansıtacak, sandığı boykot etmeyecektir. İstanbulluları sandıklara demokratik haklarını kullanmaları için bekliyoruz. CHP ve MHP tabanından da ciddi oranlarda 'Evet' oyu çıkacağını tahmin ediyorum." diye konuştu.

"Referandum Hükümet için bir güven oylaması olmadığı gibi, muhalefetin de kendini denediği bir anket çalışması değildir." diyen Erol Erdoğan, 'Evet'in sahibinin tek başına AK Parti olamayacağı gibi, 'Hayır' oyunun da AK Parti'nin olumsuz icraatlarına indirgenemeyeceğini ifade etti.

Erol Erdoğan, AK Parti'nin icraatlarının sorgulanacağı yerin referandum olmadığını belirterek, "AK Parti'nin sorgulanacağı yer genel seçimlerdir; referandum değil. Bu fark iyi ayırt edilmelidir. Referandum kültürümüz yaygın olmadığı için partileri oylamaya dönüşmesi zor olmuyor. Ama biz referandumu önemseyen bir parti olarak bu demokratik yöntemi kendi mecrasına sokmak için elimizden geleni yapacağız. MHP ve CHP de buna dikkat etmelidir." dedi. Erol Erdoğan, buna dikkat çekmek için de; "Referanduma 'Evet', AKP ve CHP'ye 'Hayır' diyoruz. Başka bir ifade ile '12 Eylül'de 'Evet', 13 Eylül'de 'Hayır' " açıklamasında bulundu.