Sorgun İlçe Müftüsü Ömer Çelebi 'Oruç İnsana Maddi Ve Manevi Bir Çok Fayda Sağlar'

Yozgat'ın Sorgun İlçe Müftüsü Ömer Çelebi, oruç ibadetinin, maddi ve manevi faydalarının yanında sağlık açısından da pek çok yararının bulunduğunu söyledi.

Ramazan ayı ve ibadetinin bugün ilk teravih namazının kılınarak başlayacağını belirten Sorgun İlçe Müftüsü Ömer Çelebi, " Bu gece oruç tutmak için sahura kalkacağız. İslam'ın beş temel şartından biri olan oruçtur. Oruç, Allah-u Tealaya kulluk niyetiyle nefsi alıkoymaya verilen ibadetin ismidir. Oruç peygamberimizin hicretinden bir buçuk yıl sonra Şaban ayının onuncu günü farz kılınmıştır. Oruç yalnız bedenle yapılan bir ibadettir. Oruç tutma şartlarına haiz olan her mükellef için Ramazan ayında oruç tutmak farz-ı ayındır. İslam beş temel üzerine kurulmuştur. Allah'tan başka ilah olmadığına Muhammed (S.A.V) onun kulu ve resulü olduğuna şahitlik etmek, namaz kılmak, zekat vermek, hacca gitmek ve Ramazan orucunu tutmaktır. Oruç İbadetin hikmetidir. Asıl olan Allah-u Teala'ya (cc) ihlasla kulluk etmektir " dedi.
Oruç tutmanın sevaplarının dışında sağlık açısından da faydalı olacağını vurgulayan Çelebi, "Orucun insan maneviyatına yaptığı sayısız faydalarının yanı sıra bedenine de fevkalâde faydaları olmaktadır İnsanlar oruçluyken genellikle aktivitelerinde bir yavaşlık olur Ayrıca oruçlu olmanın manevi hazzı ile de genellikle sakin bir hâl alır Stresin ve sinir'in en yoğun olduğu şu dönemlerde orucun verdiği sakinlik, insanların sağlığına da faydalı olacağına inanıyorum" dedi.