Şarkışla İş Adamları Derneği, referandumda Türkiye'nin geleceği için 'evet' diyecek

Şarkışla İş Adamları Derneği 12 Eylülde 'evet' diyecek. Dernek Başkanı Osman Aydın, demokrasinin üzerindeki mevcut vesayetin kalkması ve Türkiye'nin g

Şarkışla İş Adamları Derneği 12 Eylülde 'evet' diyecek. Dernek Başkanı Osman Aydın, demokrasinin üzerindeki mevcut vesayetin kalkması ve Türkiye'nin geleceği için 'evet' diyeceklerini söyledi.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde faaliyet gösteren Şarkışla İş Adamları Derneği (ŞİAD), 12 Eylül'de demokrasinin üzerindeki mevcut vesayetin kalkması ve Türkiye'nin geleceği için 'evet' diyeceklerini söyledi. Dernek Başkanı Aydın, referandumda evet diyeceklerinin gerekçelerini basın açıklamasında bildirdi.

Aydın, dünyanın en zengin ülkelerinin, dünyanın en demokratik ülkeleri olduğunu, yüksek beşeri gelişme düzeyine sahip 48 ülkenin 42'sinin demokrasi ile yönetildiğini hatırlattı. Aydın, şöyle dedi:

"Unutmamalıyız ki müreffeh bir toplum, ekonomik özlemlerinin yanı sıra demokratik özlemlerinin gerçekleştirilebildiği bir toplumdur. 28 Şubat süreci ve son dönemde ülkemizde yaşananlar bu ülkenin temel sorununun demokratikleşme olduğunu göstermektedir. Referanduma neden evet? Demokrasimiz üzerindeki mevcut vesayetin kalkması için. Kendilerini bu ülkenin tek sahibi olarak gören azınlık zihniyetin egemenliğine son vermek için. Vatandaşını potansiyel tehlike olarak gören devlet anlayışının değiştirilmesi için. Tek din, tek mezhep, tek ideoloji ve tek parti anlayışını destekleyen zihniyete son vermek için. Sürekli topluma korku pompalayan, içeride ve dışarıda suni düşmanlıklar üreterek yıllarca kardeşi kardeşe kırdıran, bir zamanlar Türkiye'yi tüm dünya ülkelerine düşman ederek bundan nemalanan zihniyete son vermek için. Askere sivil yargı yolunu açtığı için. Ülkemiz üzerinde iç ve dış mihraklar tarafından oynanan oyunlara son vermek için.Anaların ağlamaması, gencecik fidanların ölmemesi ve bu ateşin sönmesi için.Faili meçhul 17 bin cinayetin aydınlatılması için. Kaliteli bir demokrasi, hukukun üstünlüğü, insana saygı ve piyasa ekonomisi kriterlerinin gerçekleşmesi için. Bölgenin selameti, Türkiye'nin selameti ve dünyanın selameti için."

12 Eylül'de yapılacak anayasa referandumunun ekonomik gelişme için önemine de değinen ŞİAD Başkanı Osman Aydın; 12 Eylül'de yapılacak anayasa referandumunun önemine işaret etti. Aydın, Türkiye'nin yüzde 7'lere yakın bir büyüme sağlayacağı beklentisi olduğunu, bu tablonun giderek güçlenmesi için 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumun büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye'nin 2004'te yüzde 9,4, 2005'te yüzde 8,5, 2006'da yüzde 6,9 oranında büyümesine karşın 2007'de yüzde 4,7, 2008'de yüzde 0,7 oranında büyüdüğüne işaret eden Aydın, şöyle konuştu: "Neden 2007 ve 2008'de büyümemiz durma noktasına geldi? O zamanlar ekonomik kriz yoktu. Sebebi e-muhtıra, 367 sorunu ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan sıkıntılar ve parti kapatma vakasıydı. Bunlar normal değil. Bu iki yıla yazık oldu. Kaybettik, yerimizde saydık. Önümüzü görmemiz gerek. Bu sebeple referandum bir Türkiye meselesidir. Demokrasisi iyi olan hiçbir ülke bu referandumu eleştirmiyor."