Proje geliştiren besici kalkınacak

Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Veli Büke, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği üyelerine üretecekleri proje

Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Veli Büke, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği üyelerine üretecekleri projeler ile kalkınabileceklerini söyledi.

Yozgat Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Üyelerine slayt eşliğinde TKDK hakkında bilgi veren Büke,"Kırsal alanların geliştirilmesi ve kalkındırılması için yapılacak yatırımlar ve bunların desteklenmesinin, IPARD programının özünü oluşturduğunu belirtti. Büke, " İlimizde IPARD programı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile süt üreten işletmeler ve et üreten işletmeler, süt ve süt ürünleri ile et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, üretici örgütlerinin kurulması teşvik edilecektir." dedi.

2011 yılından itibaren tarımsal çevrenin korunması ve yerel kırsal kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinin de programa dahil edileceğini ifade eden Büke," Bu kapsamda, süt ve et üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlara yüzde 50 ile yüzde 65 arasında, et ve süt ürünleri işleme pazarlamasına yönelik yatırımlara yüzde 50 destek verilecek. Bizim bu konuda proje kabulümüz 1 Eylül'de başlayıp 30 Kasım tarihine kadar davam edecektir." diye konuştu.

Toplantıya TKDK İl Koordinatörü Veli Büke, Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz ve merkeze bağlı köylerdeki Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği üyeleri katıldı.