Özürlü torununun eğitim için gördüğü eziyeti başkaları çekmesin diye okul yaptırıyor

Hayırsever işadamı Halil Özçınar, memleketi Afyonkankarahisar'ın Sandıklı ilçesine, engelli ve özürlüler için özel eğitim okulu yaptıracak.

Hayırsev

Hayırsever işadamı Halil Özçınar, memleketi Afyonkankarahisar'ın Sandıklı ilçesine, engelli ve özürlüler için özel eğitim okulu yaptıracak.

Hayırsever Özçınar tarafından yaklaşık 700 bin liraya yaptırılacak 7 derslikli okulun protokolü, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve hayırsever Halil Özçınar arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan Vali Haluk İmga, son günlerde Afyonkarahisarlı hayırseverlerin eğitime desteğinin arttığını söyledi.

Son dönemlerde her hafta okul yaptırmak isteyen bir hayırsever ile protokol imzaladıklarını anımsatan İmga, bu duyarlılıklarından dolayı hayırseverlere teşekkür etti. Özçınar'ın da kendi memleketi Sandıklı ilçesine özel eğitim okulu yaptıracağını dile getiren İmga, bu okul sayesinde eğitime muhtaç engelli ve özürlülerin burada eğitim alacaklarını kaydetti.

Milli Eğitim Müdür Hidayet Yıldırım da son zamanlarda hayırseverlerin okul yaptırmada yarıştıklarını söyledi. Yıldırım, bu hayırların milli eğitime yapılmasının ise Afyonkarahisar adına sevindirici olduğunu kaydetti. Yapılacak okulun bölgesel olacağını dile getiren Yıldırım, okul açıldığında bu bölgede büyük bir eksikliği gidereceğini bildirdi.

Hayırsever Halil Özçınar'ın oğlu Mevlüt Özçınar, "Babam önce cami yaptırmak istedi. Ancak Sandıklı'da cami çok olduğu için okul yaptırma kararı aldı. Özürlü ve engelliler için okul yaptırmada en büyük etken benim oğlumun özürlü olması oldu. Biz, özürlü oğlumun eğitim alması konusunda sıkıntılar yaşadık. Babam da başka özürlü ve engellilerin aynı sıkıntıları yaşamaması ve daha rahat eğitim alabilmeleri için böyle bir okul yaptırmaya karar verdi." dedi.

Mevlüt Özçınar, "Okulun temelini attık, Allah izin verirse okulu çok kısa sürede bitirerek Milli Eğitim Müdürlüğü'ne anahtarını teslim edeceğiz." dedi.