MHP Bolu İl Başkanı Şatıroğlu: Yol kenarına asılan afişlerle ilgili suç duyurusunda bulunduk

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu İl Başkanı Sabri Şatıroğlu, Bolu Dağı Tüneli-Gerede arasında bulunan panolara, evet oyu kullanılması için asılan

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu İl Başkanı Sabri Şatıroğlu, Bolu Dağı Tüneli-Gerede arasında bulunan panolara, evet oyu kullanılması için asılan afişlerle ilgili suç duyurusunda bulundu. Şatıroğlu, "23 Ağustos'ta asılması gereken afişler seçim yasaklarına aykırı." dedi.

Şatıroğlu, partisinin Merkez İlçe Başkanı Kemal Koç ve teşkilat üyeleriyle birlikte 12 Eylül'de yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Şatıroğlu, ziyarette Bolu Dağı Tüneli'nden Gerede istikametine kadar afişlerin konulmasını değerlendirdi.

Şatıroğlu, şunları kaydetti: "Bolu Dağı Tüneli'nin çıkışından, Gerede'ye kadar panolarda 'evet' oyu kullanılması için halkı yönlendiren afişler asılmış. Bunlar 23 Ağustos'ta asılması gereken afişler. Seçim yasaklarına aykırı olduğu için suç duyurusunda bulunduk ve toplatılması konusunda Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ettik. Devletin kurumları ve yetkililerin bu müracaatlarımızı değerlendirip gereğini yerine getireceklerinden eminiz. Kurallara, kanunlara önce hükumet uymalı ve saygı göstermeli, diğerlerine örnek olmalıdır. Ama kötü hiçbir zaman örnek olamaz. Biz örnek almayacağız, bizler yasalarımızın emrettiği şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz."