Mavi Marmara gemisinde ele geçirilen mermiler delil torbalarına konuldu

İskenderun limanına demirleyen Mavi Marmara gemisinde dün öğleden sonra başlayan arama ve inceleme çalışmaları son aşamaya geldi. İskenderun Cumhuriye

İskenderun limanına demirleyen Mavi Marmara gemisinde dün öğleden sonra başlayan arama ve inceleme çalışmaları son aşamaya geldi. İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan ve olay yeri inceleme ekiplerinden oluşan polisler gemi içerisinde ele geçirilen mermi, şarjör ve diğer delilleri topladı.

Delil torbalarına konulan mermi ve şarjörleri İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan da inceledi.

İskenderun limanında görev yapan basın mensupları da Mavi Marmara gemisine alındı ve geminin içerisindeki bazı bölümler gezdirildi. İsrail askerlerinin mavi Marmara gemisini Türkiye'ye göndermeden önce geminin içerisinde titiz bir şekilde temizlik yaptığı gözlendi.

Geminin arka güvertesinde kurşun çekirdeklerine rastlanırken, üst katta ise ele geçirilen mermi ve şarjörler delil torbalarına alındı. Geminin güverte ve yolcu salonunda da temizlik göze çarparken, yolcu salonunun köşesinde yolcuların eşyalarının bulunduğu yığınlar olduğu, özellikle çocuk oyuncaklar ve kırtasiye malzemelerinin de olduğu gözlendi. İHH yetkilileri, avukatları da gemiye alındıktan sonra gemi içerisinde inceleme fırsatı buldular.

Öte yandan, bayan polisler de gemideki delillerin toplanmasında görev aldılar.