Maaşına Alacaklıların Haciz Koydurduğu Gazi Eve Gidemez Oldu

2000 yılında Erzurum'da vatani görevini yerine getirirken gazi olan Burhan Bırak, askerlik sonrası atıldığı ticarette iflas edince evine bile gidemez hale geldi.

Maaşına Alacaklıların Haciz Koydurduğu Gazi Eve Gidemez Oldu
Erzurum'da 2000 yılında operasyona giderken yaralanan ve gazi olan Burak Bırak'a gazilik maaşı bağlandı. Diyarbakır merkeze bağlı Ovabağ köyünde oturan Bırak, evlenip 5 çocuk sahibi olurken, bugünlerde evine bile gidemez hale geldi. Kendisine bağlanan gazilik maaşı ile evini geçindiren Bırak ticarete atıldı ve 2007 yılında iflas etti. Alacaklılar tarafından icraya verilen Bırak'ın gazilik maaşına da el konulunca Bırak'ın ailesi evlerinden çıkartılıp ahırdan bozma tek odalı bir yere yerleştirildi.
Burak Bırak'ın eşi Laima Bırak, 5 çocuklarıyla perişan durumda olduklarını belirterek, "Benim 5 çocuğum var ve eşimin borcu nedeniyle çocuklarımı doktora bile götüremiyorum. Evimiz yok, komşularımızın bize verdiği bu ahırdan bozma odada kalıyoruz ve onların verdikleri yemekler ile yemeğimizi yiyoruz. Kocam borçları nedeniyle 6 aydan bu yana eve gelemiyor, maaşına el konulmuş. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.
Borçları nedeniyle 6 aydan bu yana evine gidemeyen Burak Bırak ise, "Ben 2000 yılında Erzurum'da askerlik yaparken yaralandım ve bana gazilik maaşı bağladılar. Daha sonra ben ticarete atıldım ve 2007 yılında iflas ettim. Borçlular hergün kapıma gelip gidiyordu ve en son gazilik maaşıma da haciz koydular. Şu an evde bulunan çocuklarım ve eşim perişan halde. Çalışamadığım için onlara bir yardımda da bulunamıyorum ve borçlularım nedeniyle eve de gidemiyorum. Şu an hali hazırda 150 bin TL civarında bir
borcum var. Yetkililerin bana yardım etmesini istiyorum" diye konuştu.