Lokantacılar Odası'ndan vatandaşa uyarı: Cadde ortasında satılan ürünlere itibar etmeyin

Şanlıurfa Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Ali Umut, Ramazan ayında vatandaşlardan cadde ortasında satılan ucuz döner, ciğer, köfte ve k

Şanlıurfa Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Ali Umut, Ramazan ayında vatandaşlardan cadde ortasında satılan ucuz döner, ciğer, köfte ve kebap çeşitlerine itibar etmemeleri istedi.

Ucuz satılan ürünlerin içerisinde kullanılan malzemelerin bilinmediğine işaret eden Umut, çocukların da bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Umut, "Ucuz satılan gıda maddelerinin bayat olabileceğini ve içindeki maddelerin ihtivasının tam olarak bilinmediğine işaret ederek, "Sokakta satılan ucuz ürünler sağlık ve hijyen yönünden tavsiye edilmemektedir. Çocuklarınıza yedirmeyiniz. Ailenizin ve kendinizin sağlığını düşünüyorsanız, ucuz ve sağlıksız ürünleri almamaları konusunda onları bilinçlendiriniz." dedi.

Başkan Umut, oda tarafından verilen fiyat tarifelerine uygun satış yapan iş yerlerindeki ciğer, kebap döner ve yemeklerin taze ve standartlara uygun olduğunu söyledi.

Denetim mercilerini de göreve çağıran Başkan Umut, "Belediye, Sağlık İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü de korsan çalışan iş yerlerinin yemeklerde kullandığı malzemelerin içeriğini denetlemeli. İlgili kuruluşlar halkın sağlığıyla oynayan ve korsan çalışan iş yerlerinin önüne geçmeli." diye konuştu.