'Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi' Samsun'da Başladı

Samsun İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan Avrupa Birliği hibe programı destekli 'Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

'Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi' Samsun'da Başladı
İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa yürütüleceği proje kapsamında İŞKUR'a kayıtlı üniversite mezunu, bilgisayar işletmeciliği belgesine sahip, İngilizce bilen, kariyerini lojistik sektöründe yapmak isteyen 21-30 yaş arasında ilk etapta 40 işsiz hedef alınacak. İl Özel İdare Konferans Salonu'nda gerçekleştiren tanıtım toplantısında konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, lojistik kavramının artık dünyada önemli bir kavram olarak ortaya çıktığını, Türkiye'nin de dünya ölçeğinde yelerine alması gerektiğini kaydetti.
12 aylık sürecek proje kapsamında işsiz gençlerin eğitilerek lojistik sektörüne kazandırılmasının hedeflendiğini belirten Aksoy, "Samsun'u Karadeniz'in lojistik merkezi haline getireceğiz. Bu potansiyel Samsun'da var. Daha önce Mersin'de bu yönde ciddi çalışmalar yapmıştık" dedi.
OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Türkiye'de lojistik sektörünün kapasitesinin 10 yıl içerisinde 120 milyar dolardan 250 milyar dolara çıkacağını kaydetti. TSO Başkan yardımcısı Servet Keskinsoy, oda olarak projeye destek vereceklerini, lojistik kavramının oda olarak kendileri içinde büyük önem taşıdığını belirtti. Proje sorumlusu Aslı Moral, projenin tanıtımını yaptı.