İçişleri Bakanı Valilerle Referandum Toplantısı Yapacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Muş, Bingöl ve Bitlis valilerinin katılımıyla referandum toplantısı yapacağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Valilerle Referandum Toplantısı Yapacak
Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Muş ilinde perşembe günü İçişleri Bakanı Beşir Atalay başkanlığında yapılacak toplantıda referandum öncesinde alınması gereken önlemlerin konuşulacağını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "İçişleri Bakanı Beşir Atalay, referandum güvenliği ile ilgili bizlerle bir toplantı yapacak. Vatandaşın oyunun rengi ne olursa olsun, 'evet veya hayır' fark etmez, güven içerisinde gidip sandığa oyunu kullansınlar. Bunun güvenliğini valililer olarak sağlayacağız. Hiçbir endişe, huzursuzluk, sıkıntı olmaksızın gidip rahatlıkla oylarını kullansınlar. O ortamı İçişleri Bakanı biz valilerden istiyor. Sayın Bakanımız Beşir Atalay bu konu ile ilgili üç il valisiyle birlikte bir toplantı düzenleyecektir" dedi.
Referandum öncesinde valiliklere bir yazı geldiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası taşıyan belgelerini ibraz edemeyenlerin oy kullanamayacağını dile getirdi. Vali Balkanlıoğlu, "Referandum öncesinde de bize bir yazı geldi. 12 Eylül 2010 günü yapılacak halk oylamasında seçmenlerin kimliğinin belirlenmesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan belgelerin ibrası Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nca zorunlu kılınmış. Bu karara istinaden bazı vatandaşların kimliklerinde hala TC numaraları yazılı değil. Kimliğinde vatandaşlık numarası olmayanlar, oy kullanamayacaktır. Yani referanduma katılamayacaklar. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızın kimliklerini yenilemeleri için nüfus müdürlüklerine gitmeleri çağrısında bulunuyorum. 12 Eylül 2010 tarihine kadar nüfus idareleri hafta sonları bile açık olacaktır. Vatandaşlarımızın duyarlı olmaları, özellikle muhtarlarımızın vatandaşları uyararak nüfus cüzdanlarını yenilemelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.