Güzelbahçe yaz etkinlikleri Ramazan eğlencesi ile son buldu

Güzelbahçe Belediyesi'nin yapmış olduğu yaz etkinlikleri Ramazan eğlencesi ile son buldu. 16 Haziran'da başlayan yaz etkinlikleri Güzelbahçe'de bir fe

Güzelbahçe Belediyesi'nin yapmış olduğu yaz etkinlikleri Ramazan eğlencesi ile son buldu. 16 Haziran'da başlayan yaz etkinlikleri Güzelbahçe'de bir festival gibi kutlandı. Son olarak Ramazan eğlencesiyle etkinlik kapanışı yapıldı.

Ramazan eğlencesinde eski Ramazanlarda olduğu gibi şerbetçisinden pamuk şekerine, macununa kadar her şey dağıtıldı. Kuyruğa giren çocuklar ellerinden geldiğince daha çok pamuk şekeri ve macun almak için bir birileriyle yarıştı. Bir ara Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de çocukların arasına girerek dağıtılan macundan aldı. Etkinlikte Ramazan'ın vazgeçilmezi Ramazan davulcusu maniler söyleyerek sahnede performansını gösterdi. Ardından fasıl eşliğinde söylenen şarkılarla gece renklendi. Grup Anatolya ekibinin yaptığı halk oyunları gösterisi daha da keyifli bir gece yaşanmasını sağladı. Son olarak Ramazanların en keyiflisi musiki eserlerin seslendirilmesiyle eğlence son buldu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Eski Ramazanlara gidip geldik. Eskiyi yeniden yad ettik. Manevi değeri yüksek olan bu günlerde tüm halkımızın yan yana, omuz omuza olması gereken günler bu günler. Karnı tokken komşusunu aç yatırmayan bir neslin evlatlarıyız biz. Ramazan eğlencesini umarım beğenmişsinizdir. Bugünden itibaren etkinliklerimiz son buluyor. Ama halkımızdan talep gelirse mahallelerimizde bu eğlencelere devam ederiz. Bu vesileyle tüm Müslüman aleminin Ramazan'ının hayırlara vesile olmasını diler, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim." dedi.