Eynesil'de dershane sıkıntısı Halk Eğitim Merkezi tarafından giderildi

Giresun'un Eynesil ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan dershane, öğrencilere rahat nefes aldırdı.

İlköğretim öğrencilerine Fen Bilgisi,

Giresun'un Eynesil ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan dershane, öğrencilere rahat nefes aldırdı.

İlköğretim öğrencilerine Fen Bilgisi, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve İngilizce dersleri verilecek dershane, yeni eğitim-öğretim yılında cumartesi ve pazar günleri açık kalacak. Halk Eğitim Merkezi Yetkilisi Gökhan Özarslan, "Eynesil ilçesi yıllardan beri ilçede bir dershane olmayışının sıkıntısını çekiyordu. Son 2 yıldan beri Halk Eğitim Merkezi Dershanesi uygulaması ile Eynesil'in eğitim çıtasını yükseltmeye çalıştık. Halk Eğitim Merkezi olarak geçtiğimiz yıllarda profesyonel bir çalışmaya imza atarak ilçede dershane hizmeti vermeye başladık. Bu çalışmamız, diğer ilçelerde de örnek alınır bir hale geldi." dedi.

Özarslan, yenilenen sınav sisteminde SBS olgusunun değiştiğine dikkat çekerek, öğrencilerin Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi gibi okullara girebilmeleri için sadece 8. sınıf müfredatından sorumlu tutulacağını da vurguladı. Özarslan, "6. ve 7. sınıf öğrencilerine düşen görev, okudukları sınıflarda öğrendikleri konularla ilgili alt yapı eksikliğinin olmaması için öğrenciler dersleri çok dikkatli dinlemelidir. Velilerimizin de öğrencilerini takip etmesi gerekir." dedi.

Ayrıca Özarslan, Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin yıllarca sınıf ve okul tecrübesi olan, okul-aile ve çevre ilişkisini çok iyi etüt eden kadrolardan oluştuğuna dikkat çekti.