Ereğli'de vatandaş beyaz ete rağbet ediyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ramazan hazırlığı yapan vatandaşlar, geçtiğimiz seneye oranla kırmızı ete daha az rağbet ediyor. İthal etin Türkiye'ye g

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ramazan hazırlığı yapan vatandaşlar, geçtiğimiz seneye oranla kırmızı ete daha az rağbet ediyor. İthal etin Türkiye'ye girmesi ile fiyatlarda düşüş olmasını bekleyen Ereğlililer, halen fiyatların fazla olması nedeni ile beyaz ete yöneliyor.

İşyeri sahiplerinden Ersin Ergin, ithal etin Türkiye'de belirli bölgelere getirildiğini, Ereğli'ye gelmediği için et fiyatlarında indirim olmadığını söyledi. Alım gücü olmayan vatandaşların kırmızı et yerine beyaz ete rağbet ettiğini belirten Ergin, "Şu anda kıymanın kilosu 22 liradan, kırmızı etin kilosu da 25 liradan satılıyor. Alım gücü olan vatandaşımız et alabiliyor. Ama bu sayı o kadar da yüksek değil. Geçtiğimiz sene Ramazan ayının başlangıcına göre bu seneki satışlarımız da çok düşük." dedi. Diğer işletme sahipleri Muhammet Başkan ve İlhan Eroğlu da aynı düşüncede olduklarını belirtti.